به گزارش گروه بینالملل مانا به نقل از رویترز فدراسیون (FIATA) ضمن انتقاد از سازمان IMO، شرکتهای کشتیرانی، دولتها و سازمانهای مردم نهاد اعلام کرد: در صورتیکه طرح جدی و برنامهریزی شده برای کربن تدوین نکنند و مشارکت لازم در سرمایه گذاری به عمل نیاورند آینده این طرح قابل تضمین نخواهد بود.
بر اساس این گزارش سازمان بینالمللی دریانوردی IMO قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ انتشار گازهای گلخانهای را ۴۰ درصد و تا سال ۲۰۵۰، تا ۷۰ درصد کاهش دهد که برای تحقق این هدف بیش از ۱.۵ تریلیون دلار سرمایه گذاری در تاسیسات سوختهای کم کربن مورد نیاز است و باید توسط جامعه دریایی و کشورهای ساحلی و حتی غیرساحلی تأمین شود.
در ادامه این گزارش آمده است خطوط کشتیرانی کانتینری در چند سال گذشته سودهای بیسابقهای کسب کردهاند که بر اساس پیشبینی مؤسسه drewry تا پایان سال ۲۰۲۲ سود قبل از کسر مالیات شرکتهای کانتینری به ۳۰۰ میلیارد دلار میرسد که در این راستا شرکتهای نفتکش و فلهبر، ماهیگیری و مسافری نیز با فروکش کردن همه گیری کرونا از درآمدهای خوبی برخوردار خواهند شد.
فدراسیون (FIATA) پیشنهاد میکند از محل سودهای کسب شده توسط حملونقل دریایی درصدی برای کربن زدایی در نظر گرفته شود.
در گزارش فدراسیون (FIATA) با اشاره به اینکه اقدامات خاص حمایتی پیرامون کربن زدایی از زمان اجرای قانون IMO ۲۰۲۰ تا کنون به عمل نیامده و فقط برخی از کشورها برای تولید انرژی پاک سرمایه گذاریهایی را انجام دادهاند در حالیکه خطوط کشتیرانی باید بخشی از هزینههای مربوط به کربن زدایی را تقبل کند.
این گزارش حاکی است حملونقل دریایی مسئول انتشار ۲.۵ درصد گازهای گلخانهای در جهان است به همین جهت یافتن راه حلهایی برای کربن زدایی توسط صنعت حملونقل دریایی لازم و ضروری است.
در این ارتباط صنعت حملونقل دریایی باید یک رویکرد اقتصادی نسبت به کاهش کربن تا سال ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ انجام دهد و برای آن برنامههای خاص خود را منتشر کند.
فدراسیون (FIATA) پیشنهاد میکند سازمان IMO، سازمانهای مردم نهاد و شرکتهای حملونقل دریایی با تدوین یک منشور اصولی برای سالهای ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ عاری از کربن در حملونقل دریایی تصمیم گیری کند.
در پایان این گزارش آمده است خطوط کشتیرانی بزرگ از وضعیت مسلط خود در بازار همراه با فعالیتهای مالیاتی برخوردارند، اما هیچ برنامهای برای حمایت از سوخت کم کربن به چشم نمیخورد به همین جهت باید در اقدامات نظارتی و حمایتی از کربن زدایی توسط خطوط کشتیرانی بازنگری به عمل آید در غیر این صورت این طرح به سرانجام نخواهد رسید.