۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۰

کریدور‌های اوراسیا؛ هدف مشترک چین و روسیه

رؤسای جمهور چین و روسیه بر توسعه کریدور‌های حمل‌ونقل در اوراسیا همچنین بر ایجاد مراکز جدید فعالیت کشتیرانی در قطب شمال به صورت مشترک تاکید کردند.
کد خبر: ۱۰۳۱۳۸

 

کریدور‌های اوراسیا؛ هدف مشترک چین و روسیه

 

به گزارش گروه بین‌الملل مانا به نقل از خبر‌گزاری بلومبرگ دریایی؛ پوتین در دیدار با شی جین پینگ، رهبر چین در مسکو تأیید کرد: روسیه و چین به دنبال گسترش بیشتر همکاری خود در پروژه‌های کشتیرانی و انرژی قطب شمال هستند.

پوتین در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک اظهار داشت: پیشرفت قابل توجهی در توسعه و استفاده تجاری از مسیر دریای شمال حاصل شده است.

براساس این گزارش از زمان حمله روسیه  به اوکراین، ترافیک کشتیرانی قطب شمال در مسیر دریای شمال تحت سلطه تجارت روسیه و چین بوده است. سال گذشته ۹۵ درصد از محموله‌های این مسیر بین دو کشور جریان داشت.

پوتین ادامه داد: حجم ترافیک بار و مسافر بین روسیه و چین سال به سال در حال افزایش است، ظرفیت گذرگاه‌های مرزی در حال  گسترش افزایش است. حتی  برخی از آنها عملیات ۲۴ ساعته دارند. ضمن اینکه مراکز لجستیکی جدید در حال ایجاد هستند.

براساس این گزارش توسعه مسیر‌های لجستیکی قطب شمال روسیه در دو دهه گذشته پروژه پیشنهادی پوتین بوده است. او به طور مرتب در مراسم پرتاب یخ‌شکن‌های هسته‌ای جدید، افتتاح تأسیسات نظامی قطبی و راه‌اندازی پروژه‌های نفت و گاز  قطب شمال شرکت می‌کند.

پوتین اهمیت چین به عنوان یک شریک قطب شمال را تأیید کرد و گفت: تمام جنبه‌های مشارکت روسیه و چین را تحت کنترل نگه خواهیم داشت. پوتین تأیید کرد که هر دو کشور به توسعه کریدور‌های حمل‌و‌نقل بین‌المللی که کل قاره اوراسیا را پوشش می‌دهند، اهمیت زیادی می‌دهند. قرار است در این ارتباط فعالیت‌ها بیشتر شود.

در این گزارش آمده است تجارت بین دو کشور از سال ۲۰۲۰ میلادی تاکنون دو برابر شده است. چین اکنون در گردش مالی تجاری با روسیه رتبه اول را دارد و در سال ۲۰۲۴ میلادی رکورد جدید ۲۴۵ میلیارد دلاری را ثبت کرده است. ایجاد شبکه‌ای از بانک‌ها، معروف به  مسیر چین به دور زدن تحریم‌های غرب کمک کرده است. نفت خام و گاز طبیعی مایع (LNG) که از طریق خطوط کشتیرانی قطب شمال حمل می‌شوند، نقش کلیدی در افزایش حجم تجارت داشته‌اند.

پوتین در ادامه تأکید کرد: حجم عرضه گاز طبیعی مایع از روسیه به چین نیز در حال افزایش است. اما اخیراً صادرات LNG به چین به دلیل تحریم‌های غرب که پروژه Arctic LNG 2 را در حالت انجماد عمیق قرار داده، متوقف شده است.

پوتین افزود: تلاش‌ها برای ایجاد یک ناوگان سایه LNG برای فرار از چشمان تیزبین دفتر تحریم‌های OFAC تاکنون برای روسیه موفقیت‌آمیز نبوده است. از زمان شروع به کار پروژه Arctic LNG 2 در آگوست ۲۰۲۴ میلادی، هیچ تحویلی از آن صورت نگرفته است.

بحث‌ها برای غلبه بر این موانع و گسترش مشارکت چین در پروژه LNG روسیه در مسکو در سطح وزیران ادامه  دارد.

از سوی دیگر خبرگزاری اینترفکس از قول سرگئی تسیویلف، وزیر انرژی روسیه تأیید کرد: موضوع ورود چین به پروژه‌های گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه در حال حاضر در اجلاس روسیه و چین در کرملین مورد بحث قرار گرفته است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا شرکت‌های چینی می‌توانند وارد پروژه‌های جدید LNG در روسیه شوند، گفت: این موضوع در حال حاضر در حال بررسی است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار