۰۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۸

مهمترین رویدادهای کشتیرانی جهان در هفته ای که گذشت

هفته گذشته بازار‌های کشتیرانی در بخش‌های مختلف از سفارش ساخت گرفته تا سرمایه گذاری شاهد جنب و جوش قابل توجهی بودند که انتظار می‌رود طی هفته‌های آتی ادامه داشته باشد.
کد خبر: ۸۲۸۴۷
به گزارش گروه بین الملل مانا، رصد سایت های بین المللی کشتیرانی تمرکز بازار بر هدف عالی سازمان بین المللی دریانوردی مبنی بر کاهش سولفور تا سال 2020 میلادی و آمادگی لازم برای سرمایه گذاری در بخش های زیرساخت، فراساحلی و ثبت سفارش شناورهای نوساز را نشان می دهد که به طور گزیده و خلاصه از نظرتان می گذرد.
 
مهمترین رویدادهای کشتیرانی جهان در هفته ای که گذشت
 
۱. کاهش انتشار ۵۰ درصدی کربن تا سال ۲۰۵۰
بسیاری از افراد در صنعت کشتیرانی بر این باورهستند که اجرای قانون مصوب کاهش ۵۰ درصدی کربن در سال ۲۰۵۰ میلادی از سوی سازمان بین المللی دریانوردی هدفی دست نیافتنی ست اما اقتصاددان کشتیرانی "مارتین استاپفرد" موافق این باور نیست. وی معتقد است برای نیل به هدف IMO، صنعت کشتیرانی نباید ۴۷۰ میلیون تن کربن در سال را انتشار دهد. از سوی دیگر، در صورت استمرار رشد تجارت با نرخ‌های کنونی و عدم انجام اقدامات لازم برای انتشار کربن، صنعت کشتیرانی در سطح جهان و تا تاریخ اعلام شده سه میلیارد کربن را منتشر می‌کند. در همین راستا، وی تنها راه نیل به هدف را استفاده از سوخت‌های جدید یا شناور‌هایی با قابلیت انتشار کربن صفر نمی‌داند و معتقد است سوخت‌هایی مانند هیدروژن نقشی تعیین کننده در این میان دارند. افزون بر آن، متمرکز شدن بر رویکردی جدید در صنعت کشتیرانی مانند نوآوری در مدیریت بار و عملیات شناور‌ها نتایج مقبولی خواهد داشت که در عصر دیجیتالی کنونی به راحتی دست یافتنی است.
۲.  سرمایه گذاری عربستان در صنعت دریایی
عربستان سعودی همزمان با ایجاد تنوعی گسترده در اقتصاد خود، فرصت‌هایی بی نظیر برای سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل دریایی و دریانوردی در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد به گونه‌ای که دولت این کشور تاکنون ۸.۸ میلیارد دلار اعتبار به بخش‌های انرژی، صنعت، معدن و لجستیک تخصیص داده است. بدین ترتیب این کشور در دومین کنگره دریانوردی سعودی که در تاریخ ۱۱و۱۲ مارس سال جاری میلادی در ریاض و با همکاری شرکت بحری برگزار می‌شود، از فرصت‌های جدید برای سرمایه گذاری در بخش دریایی رونمایی می کند.
۳. ممنوعیت بنادر در استفاده از اسکرابر‌های حلقه باز
کلوب بیمه P&I از تصمیم گیری ۱۰ کشور جهان مبنی بر تصویب قانون منع استفاده از اسکرابر‌های حلقه باز در برخی یا تمامی بنادر خود خبر داد. 
برخی کشور‌های ساحلی و بنادر به ویژه در چین و مناطق ECA قوانین منطقه‌ای مبنی بر الزامات جدی برای محدود کردن یا توقف تخلیه آب موجود در اسکرابر‌های حلقه باز را تصویب کردند. بدین ترتیب مالکانی که از اسکرابر‌های هیبریدی استفاده می‌کنند می‌توانند ضمن ورود به مناطق ممنوعه یا محدود به اسکرابر حلقه بسته تغییر وضعیت دهند. در غیر اینصورت باید مجهز به سوخت سازگار با محیط برای ورود به مناطق باشند.
۴. ادامه فعالیت ائتلاف اقیانوسیه تا سال ۲۰۲۷
اعضای خطوط کانتینری ائتلاف اقیانوسیه مدت زمان همکاری خود را تا سال ۲۰۲۷ میلادی تمدید کردند. اتئلاف اقیانوسیه متشکل از شرکت‌های کشتیرانی CMA CGM فرانسه، کاسکو چین، OOCL هنگ کنگ و اورگرین تایوان در سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز به کار کرد و تعهدی پنج ساله برای فعالیت داشت که با موافقت اعضا به ۱۰ سال ارتقا یافت. این ائتلاف مدیریت ۳۳۰ فروند شناور کانتینری با ظرفیت ۳.۸ میلیون TEU را برعهده دارد. 
۵. LNG سوخت برنده در میان سوخت‌های دریایی
 همزمان با نزدیک شدن به تاریخ مقرر یک ژانویه ۲۰۲۰ میلادی، استفاده از سوخت LNG به عنوان سوخت دریایی مجاز در حال افزایش است.
سازمان بین المللی دریانوردی با ۳۶ عضو اهمیت LNG را در زنجیره ارزش نشان داده است. در مجموع، ناوگان مجهز به سوخت LNG از ۱۱۸ فروند شناور در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۱۴۳ فروند در سال ۲۰۱۸ رسید.
۶. جای پای کاسکو در سنگاپور محکم می‌شود
اپراتور بندری موسوم به کاسکو قراردادی رسمی با بندر سنگاپور به امضا رساند که به موجب آن دو لنگرگاه در ترمینال این کشور آسیایی ساخته شود. لنگرگاه‌های واقع در ترمینال مشترک کاسکو-سنگاپور (CPT) مجهز به امکانات لازم برای جای دادن پنج شناور مگاسایز هستند و می‌توانند ظرفیت مدیریت بار را در سال از سه میلیون TEU به پنج میلیون TEU ارتقا دهند. افزون بر آن، لنگرگاه‌های جدید مجهز به تکنولوژی یارد‌های خودکار هستند و کارایی عملیات را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهند. 
۷. چین، پیشتاز در صنعت کشتی سازی
طی سال‌های اخیر، چین به سرعت از رقبا در صنعت کشتی سازی سبقت گرفت و در خط مقدم ایستاد و در حال حاضر از نظر کمی و کیفی توانسته در ساخت شناور‌ها موفق عمل کند.
بزرگترین کشتی ساز تجاری جهان پس از کسب موفقیت در بازار شناور‌های تجاری تمرکز خود را بر ساخت تمامی انواع شناور‌های نظامی و سیستم‌های دفاعی معطوف ساخته است.
۸. کشتی سازی دوو شناور VLCC می‌سازد
شرکت کشتی سازی و مهندسی دریایی دوو کره جنوبی به تازگی سفارش ساخت دو فروند شناور VLCC را از کشتیرانی عمان دریافت کرده است.
شرکت کشتیرانی OSC عمان قرار است تا سال ۲۰۲۰ میلادی دو فروند شناور VLCC را به ناوگان خود اضافه کند. ارزش این شناور‌ها فاش نشده، اما ابعاد آن‌ها ۳۳۶ در ۶۰ متر است. سال گذشته دوو موفق به ثبت سفارش ساخت ۱۶ فروند VLCC شد. از آغاز سال جاری میلادی تاکنون ارزش سفارش‌های این شرکت به ۵۵۰ میلیون دلار برای ساخت 6 فروند VLCC رسیده است که خبر از رشد ۱۰ درصدی در مقایسه با آمار سال گذشته می‌دهد. 
۹. چین در صدد اکتساب هامبورگ سود
شرکت دریانوردی چین موسوم به CNCo قصد اکتساب تجارت حمل و نقل فله خشک شرکت هامبورگ سود را دارد چراکه شرکت کشتیرانی آلمانی تمرکز خود را در بخش حمل و نقل کانتینری متمرکز کرده است. بدین ترتیب CNCo ناوگانی متشکل از ۴۵ فروند شناور هندی سایز، سوپراماکس، اولتراماکس، پاناماکس و کامسارماکس را خریداری می‌کند. این اقدام میزان فعالیت ناوگان فله خشک را که در سال ۲۰۱۲ تاسیس شده بود و ۱۰۰ فروند شناور داشت، ارتقا می‌دهد. 
۱۰. راه اندازی خط جدید از سوی آمریکا
خط کشتیرانی APL آمریکا که در حال حاضر بخشی از شرکت کشتیرانی CMA CGM فرانسه به حساب می‌آید، از راه اندازی خط جدید هفتگی چین- مالزی در بخش خدمات رسانی کانتینری خبر داد. خط CMS ارتباط بین بنادر مالزی از جمله Klang، Penang و Pasir Gudang را با بنادر Qingdao، شانگهای، Xiamen، Nansha، Shekou و هنک کنگ برقرار می‌سازد. خط مذکور فعالیت خود را از تاریخ ۲۳ فوریه در بندر Qingdoa آغاز می‌کند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار