به گزارش مانا؛ مهندس کامبیز جهانبانی مدیرعامل شرکت کشتیرانی دریای خزر نیز در این مراسم طی ایراد سخنانی با تبریک روز جهانی دریانوردی عنوان داشت: صنعت کشتیرانی و حمل و نقل دریایی نیروی محرک توسعه اقتصادی در جهان است که این امر با تلاش دریانوردان میسر میشود.
وی با بیان اینکه انتقال و جابهجایی کالاهای اساسی کشورها از طریق دریا صورت میگیرد، تصریح کرد: دریانوردان با تحمل بسیاری از سختیها سعی بر این دارند تا بتوانند در تأمین کالای کشور خود ایفای نقش کنند.
جهانبانی با بیان اینکه در مجموعه کشتیرانی دریای خزر ۶۵۰ دریانورد در حال خدمت هستند، یادآور شد: دریانوردان پیشگامان عرصه اقتصاد و تجارت جهانی هستند که این مراسمها موجب می شود از زحمات آنان تقدیر صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت کشتیرانی دریای خزر سرمایه انسانی را یکی از مهم ترین مزیتهای سازمانی و سازمانهای موفق دنیا دانست و گفت: امروزه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و کشتیرانی دریای خزر با وجود تمام تحریمهایی که در حوزه دریایی وجود دارد دارای متبحر و مجرب ترین و متعهدترین دریانوردان در دنیا هستند که بدون توقف و با عشق و غیرت به وطنشان در حال انجام فعالیت هستند.
وی با حمایت از بخش آموزش دریانوردان گیلانی تصریح کرد: با تمام توان از حوزه آموزش و تقویت دریانوردان حمایت میکنیم و امیدواریم دورههای تخصصی و آموزشی هر چه زودتر در گیلان برگزار شود و از متخصصان آموزش دیده در گیلان که در بخش مهندسی و افسری حضور خواهند داشت استفاده خواهیم کرد.
حسین یونسی مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان نیز در آیین گرامیداشت روز جهانی دریانوردی با اشاره به اینکه این روز برای تقدیر از دریانوردان شناورهای تجاری، نظامی و صیادی است اظهار داشت: دریانوردان برای سازمان جهانی دریانوردی بسیار پر اهمیت است به نحوی که در کنوانسیون آموزش استاندارد دریانوردی (STCW) به جز روز جهانی دریانوردی، روز دیگری را به عنوان روز دریانورد انتخاب نموده است.
وی با اشاره به سختی های دریانوردان در دوران شیوع پاندمی ویروس کرونا، خاطرنشان کرد: دریانوردان برای به حرکت درآوردن چرخهای اقتصادی کشور در این دوران سخت لحظه ای دست از کار نکشیدند و ماه ها و حتی برخی از دریانوردان بیش از یکسال در بنادر خارجی به دلیل محدودیت های کرونایی امکان پیاده شدن از کشتی نداشتند و متحمل سختی های فراوانی شدند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه شعار سال ۲۰۲۲ IMO به نام "فنّاوری جدید برای کشتیرانی سبزتر" بوده، خاطرنشان کرد: قوانین و مقررات سازمان جهانی دریانوردی (IMO) به سمت حفاظت و سازگاری با محیط زیست در حرکت است.
یونسی با بیان اینکه در راستای تحقق شعار سال سازمان جهانی دریانوردی، اقدامات خوبی در اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان صورت پذیرفته است، تصریح کرد: به استقرار سیستم ISO ۵۰۰۰۱ در راستای مدیریت انرژی و بهينه سازی انرژی و همچنین پروژه برق رسانی ساحلی به کشتی های مستقر در کنار اسکله های مجتمع بندری بندر انزلی با هدف حفاظت از محیط زیست و رفاه حال دریانوردان می توان اشاره نمود.
وی در بخش دیگر به ایجاد رشته های دریانوردی دانشگاهی نامحدود در استان گیلان اشاره کرد و اذعان داشت: متقاضیان زیادی در استان گیلان داریم که برای ادامه تحصیل در رشته های دریانوردی به سایر استانها مهاجرت می نمایند که بنا داریم از طریق دانشگاه گیلان نسب به راه اندازی رشته های مورد اشاره اقدام نمائیم.
وی همچنین در خصوص کارورزی دانشجویان رشتههای دریانوردی اقیانوس پیما در دریای خزر از شرکت کشتیرانی خزر خواست در این امر بسیار مهم مشارکت نمایند.
شایان ذکر است در انتهای این مراسم از دریانوردان نمونه تقدیر شد که ادریس تلنکی سرمهندس کشتیرانی دریای خزر از این شرکت به عنوان دریانورد نمونه انتخاب شد.