به گزارش مانا، در دهمین نشست مجازی کمیته مشترک همکاری های بندری و دریایی بین جمهوری اسلامی ایران و دولت هند، طرفین ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد، به بررسی موضوعات فیمابین بر اساس دستور کار از پیش تعیین شده پرداختند.
تأکید بر لحاظ مشوقهای تعرفهای متقابل برای توسعه حمل و نقل و تجارت دریایی با بندر چابهار، بررسی مسائل مربوط به قرارداد هند در بندر چابهار، بررسی راهکارهای افزایش حمل و نقل و ترانزیت کالاهای کشور هند به روسیه و همچنین کشورهای حوزه CIS و شمال اروپا از طریق کریدور شمال-جنوب ایران به واسطه بندر چابهار و نیز استفاده از ظرفیت های آموزشی طرفین از مهم ترین مسائل مطرح شده در این نشست بود و علاوه بر این یادداشت تفاهم، سند شناسایی متقابل گواهینامه های دریانوردان میان دو کشور نهایی شد.
در این نشست مشترک، طرف ایرانی با ارائه گزارشی کامل از دستورکار جلسه، از طرف هندی درخواست کرد، نسبت به تسریع در ایفای تعهدات خود در قبال بندر چابهار اقدام کند.
خسرو سرایی؛ مدیرکل ترانزیت، لجستیک و توافقنامه های سازمان بنادر و دریانوردی در این نشست از آخرین پیگیری های انجام شده جهت رفع مشکلات قراردادی هند در چابهار، توضیحاتی ارایه کرد.
همچنین در این نشست مجازی سانجای باندوپایایا؛ معاون وزیر کشتیرانی هند ضمن تأکید بر اهمیت تقویت مناسبات و همکاری های تجاری میان دو کشور به ویژه از طریق حمل و نقل دریایی و از طریق بندر چابهار، اظهار داشت: تقویت جایگاه بندر چابهار از منظر تجاری و عملیاتی به عنوان یکی از اولویت های دولت هند است و این مهم را از طریق اقداماتی هم چون برگزاری همایش بینالمللی روز چابهار در هند، برگزاری جلسات کاری متعدد با شرکت های سازنده تجهیزات مورد نیاز بندر شهید بهشتی چابهاربرای ساخت و تحویل و انجام مذاکره با خطوط کشتیرانی و صاحبان کالا و مدنظر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: امیدواریم با رفع محدودیت های ایجاد شده ناشی از شیوع ویروس کرونا، در آینده ای نزدیک میزان ترافیک کالای وارده به بندر چابهار افزایش پیدا کند.