وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد:
تکمیل راه آهن چابهار-زاهدان تا سال ۱۴۰۰
وزیر راه و شهرسازی گفت: امیدواریم بتوانیم تهدیداتی را که کرونا برای حوزه حمل و نقلی ایجاد کرده است را به فرصت تبدیل کنیم.
به گزارش مانا، محمد اسلامی در بخشی از سخنانش در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما به دوران پساکرونا و اقداماتی که نیاز است اشاره کرد و افزود: جلسات متعددی در کمیتههای حمل و نقل با حضور اعضای انجمنها و تشکلها برگزار شده که در سه حوزه فکر و رویکرد، نوسازی و ساختاری پیشنهاداتی مطرح شده است، از اینرو امیدواریم بتوانیم تهدیداتی را که کرونا برای حوزه حمل و نقلی ایجاد کرده است را به فرصت تبدیل کنیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: برای بازسازی اساسی در ناوگان حمل و نقل به ویژه ریلی، جاده ای، دریایی و هوایی برنامههایی در نظر گرفته شده که در دوران پسا کرونا با اقدامات اجرایی و همچنین با مشارکت دستگاههای مختلف و استفاده از ظرفیتهای آنها عملیاتی شود.
وی درباره راه آهن چابهار-زاهدان، گفت: برای ساخت این راه آهن از منابع صندوق توسعه ملی استفاده شده و بخش اول آن را تحویل گرفته ایم و امیدواریم با همکاری قرارگاه خاتم الانبیاء تا سال ۱۴۰۰ بتوانیم این پروژه را به بهرهبرداری برسانیم.
اسلامی درباره روندی که در بخش دریایی طی میشود، افزود: در بخش دریایی پروتکلهایی با همکاری انجمنهای صنایع دریایی امضاء شده است تا شناورها و تجهیزات ساحلی توسط مهندسان داخلی ساخته شود و با توجه به اینکه در این زمینه ظرفیتهای بی نظیری وجود دارد تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد تا در بخش مهندسی بتوانیم پروژههایی را به انجام برسانیم.
وی درباره اقدام دشمنان برای انزوای ایران در سازمان بین المللی دریانوردی، اظهار داشت: سال گذشته برایان هوک که خود سردسته تروریستها است در جریان راهزنی که آنها انجام داده بودند، برای صدور یک بیانیه خاص علیه ایران وارد رایزنی با کشورهای عضو شد که به لطف خدا و اقدام هوشمندانه دولت موفق به گرفتن این قطعنامه نشدند و همه اعضاء این موضوع را پذیرفتند که ایران متعهد به ضوابط است.
وی توضیح داد: در آیمو (سازمان جهانی دریانوردی) کشورهای آمریکایی سعی داشتند به دلیل توقف کشتی انگلیسی در ایران، بیانیه علیه ایران صادر کنند، اما با همکاری وزارت امور خارجه و وزارت راه و شهرسازی این اقدام آنها متوقف شد چرا که ایران به عنوان یک نماینده فعال و کشور موثر اقدامات قابل قبولی را در حوزه دریایی انجام داده است.
اسلامی تصریح کرد: در سال ۹۷ میزان جابجاییهای کالاها در بنادر ۱۳۴ میلیون تن بود و در سال ۹۸ به ۱۴۸ میلیون تن رسیده که این افزایش جابجایی کالا، جهشی بوده است و روز گذشته هم در بندر چابهار ۷ فروند کشتی حامل کالاهای اساسی وارد شده که این خود یک اقدام بسیار گسترده در شرایط کنونی کشور به شمار میرود.
وی افزود: هم اکنون میزان تخلیه و بارگیری در بندر چابهار از دو هزار و ۴۰۰ هزار تومان به سه میلیون تن رسیده و این حجم از جابجایی کالاها باعث ایجاد رونق در سیستان و بلوچستان شده است.