دکتر مرتضی سوری در گفتگو با خبرنگار مانا افزود: پس از پایان مطالعات، مجوزهای لازم برای پرورش میگو و ماهیان دریایی در حدود ۳۰ هزار هکتار اراضی ساحلی خلیج فارس در محدوده خوزستان شناسایی شده که برای آبزی پروری بسیار مناسب است.
وی گفت: چنانچه این ظرفیتها در خط ساحلی زیرکشت برود قابلیت تولید افزون بر ۶۰ هزار تُن میگو و ماهیان دریایی در خط ساحلی که تاکنون بکر مانده ایجاد میشود این در حالی است که اکنون میزان تولید این محصولات در کل مناطق ساحلی کشور حدود ۶۰ هزار تُن است که با استفاده از این ظرفیت، خوزستان قابلیت تولید به اندازه کل کشور را دارد.
مدیرکل شیلات خوزستان در ادامه افزود: تولید میگو و ماهیان دریایی در استان در سال جاری یک هزار و ۷۱۸ تُن بوده که بیشتر در مجتمع پرورش میگوی چوئبده آبادان، مجتمع ۳۹۵ هکتاری هندیجان، مزارع منفرد و آبهای نامتعارف خرمشهر انجام شده است.
دکتر سوری تصریح کرد: خوزستان یکی از استانهای کمنظیر در زمینه استعدادهای شیلاتی است؛ تنوع آب (شور، لبشور، شیرین) و تنوع هوا از گرم و مرطوب ساحلی جنوب گرفته تا خنک و سرد کوهستانی باعث شده شرایط برای فعالیت در حوزه آبزیان متنوع با شرایط مختلف در استان مهیا شود به همین دلیل در برخی موارد از خوزستان به عنوان پایتخت آبزیپروری کشور یاد میشود.
وی با تأکید بر اینکه قابلیت تکثیر همه نوعآبزی در خوزستان وجود دارد گفت: استان خوزستان در زمینه تولید ماهیان گرمابی در برخی سالها از رتبه اول یا دوم در بین استانهای کشور برخوردار است.
مدیر کل شیلات خوزستان ادامه داد: در زمینه تولید در منابع آبی از جمله رودخانهها و تالابها نیز در رتبه دوم کشور قرار داریم این در حالی است که هنوز استعدادهای بالقوه استان در این حوزه عملی نشده است.
سوری به ظرفیت بالای خوزستان برای تولید ماهی اشاره و خاطرنشان کرد: راهاندازی مراکز پرورش ماهی میتواند موجب اشتغالزایی، تقویت امنیت غذایی و ارزآوری فراوانی در استان شود.
به گزارش مانا، معیشت حدود ۶۰ هزار خانوار خوزستانی از طریق صید و صیادی و آبزی پروری گره خورده است.
از این تعداد ۴۴ هزار خانوار خوزستانی در حوزه صید و صیادی و ۱۶ هزار خانوار در بخش آبزی پروری فعال هستند.