مجتبی ذوالجودی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی خلیج فارس در حال حاضر آلودگیهای دریایی به خصوص ناشی از تردد نفتکشهاست.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در راستای جلوگیری از کاهش آلودگیهای دریایی خلیج فارس با سازمان منطقهای حفاظت از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان (راپمی) مذاکراتی انجام شده است.
وی خاطرنشان ساخت: با توجه به تحریمهای انجام شده علیه کشورمان، راپمی میتواند از طریق مذاکرات بینالمللی برخی مشکلات ناشی از نشت نفت که در اثر تردد شناورهای نفتکش از خلیج فارس ایجاد میشود را برطرف کند.
به گفتۀ این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، تعویض خطوط لولههای انتقال نفت هم اکنون به دلیل فرسودگی یکی از مهمترین عوامل نشت نفت در خلیج فارس محسوب میشوند که در راستای کاهش آلودگیهای خلیج فارس باید مورد توجه قرار گیرد.
ذوالجودی عنوان کرد: همچنین به منظور رفع معضلات آلودگیهای خلیج فارس ناشی از تردد نفتکشها، جلسات متعددی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست با وزارت نفت در حال برگزاری است تا بتوانیم از توان این وزارتخانه نیز در راستای کاهش آلودگیهای نفتی کمک بگیریم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در بسیاری از سکوهای نفتی فعال در خلیج فارس از تکنولوژی قدیمی استفاده میشود، بیان داشت: این امر باعث انتقال آلودگیهای نفتی بسیاری به خلیج فارس میشود که هر چه سریعتر با تعویض تکنولوژی و بهکارگیری دانش روز دنیا در سکوهای نفتی باید این معضل مهم زیست محیطی برطرف شود.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، اذعان داشت: ضروری است که وزارت نفت هر چه سریعتر با استفاده از همکاری شرکتهای دانش بنیان نسبت به ارتقای تکنولوژی انتقال نفت در منطقه خلیج فارس اقدام کند.