به گزارش مانا، میعاد صالحی مدیر عامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران در مراسم ورود ۴۲۸ دستگاه ناوگان نو و بازسازی شده به شبکه ریلی که صبح امروز در راهآهن تهران برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد وزیر سابق راه و شهرسازی اظهار کرد: از همه کسانی که در بخش خصوصی در حوزه حملونقل ریلی در حال فعالیت هستند اعم از سرمایهگذار و تولیدکننده تشکر میکنم.
وی افزود: ۸ شرکت سازنده و ۱۷ شرکت سرمایهگذار برای نوسازی این ۴۲۸ دستگاه اعم از لکوموتیو، واگن باری و واگن مسافری ایفای نقش کردند و همه آنها تولید داخل است.
صالحی خاطر نشان کرد: طی ۳ ماهه اخیر هم نسبت به ۳ ماهه فصل تابستان و هم نسبت به ۳ ماهه مدت مشابه سال گذشته از رکورد تولید ناوگان داخلی عبور کردیم.
مدیر عامل شرکت راهآهن گفت: در ۹ ماهه امسال بیش از ۷۰ درصد رشد به لحاظ تعداد، نوسازی را تجربه کردیم.
صالحی خاطر نشان کرد: پیگیریها درباره ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در بخش ریلی و موضوع ارزش افزوده به مراحل پایانی رسیده و نوید میدهم این دو موضوع را که درخواست فعالان حملونقل ریلی است، به نتیجه برسانیم که به این ترتیب میزان جذابیت سرمایهگذاری در این حوزه افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در سال گذشته دو هزار میلیارد تومان بدهی از سنوات قبل تحویل گرفتیم، افزود: امروز با وجود همه مشکلات ناوگان گرم در حوزه مسافری را حدود ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش دادیم.
صالحی تاکید کرد: تعداد جابجایی مسافر با قطار بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت و از لحاط شاخص نفر کیلومتر به مثبت ۵ درصد رسیدیم که جایگاه ارزشمندی است.
وی افزود: علاوه بر افزایش حمل و نقل مسافری، کاهش ۲۲ درصدی تاخیرات را داشتیم.
مدیر عامل شرکت راهآهن خاطر نشان کرد: با افزایش ناوگان عملکرد حوزه حملونقل ریلی را برای ایفای نقش تمدنی بهبود خواهیم داد و تا پایان سال بندر خشک و مرکز لجستیک آپرین را افتتاح خواهیم کرد که با این کار گام بلندی برای افزایش جذابیت در حوزه صادرات و واردات ریلی بر خواهیم داشت.
به گفته صالحی، دیپلماسی حملونقل ریلی در دستور کار است و با توجه به تفاهماتی که در راستای ترانزیت چند محصولی انجام دادیم شاهد رشد ترانزیت ریلی خواهیم بود.
وی افزود: از مهرماه امسال درباره حمل ریلی بیش از ۳۰ هزار تن محصول جدید به تفاهم رسیدهایم.
گفتنی است، مراسم بهرهبرداری از سومین مرحله ناوگان جدید ریلی در سال تولید دانشبنیان، اشتغالآفرین امروز در محل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی برگزار شد.
در این مراسم از ۴۲۸ دستگاه شامل ۴۰۵ واگن باری نو به ارزش ۹۱۸ میلیارد تومان، ۹ لکوموتیو نو به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان، سه لکوموتیو بازسازیشده به ارزش ۹۰ میلیارد تومان و ۱۱ واگن مسافری بازسازیشده به ارزش ۱۱۰ میلیارد تومان مجموعا به ارزش ۱۶۱۸میلیارد تومان بهرهبرداری شد. این اقدام توسط ۱۷ شرکت سرمایهگذار و ۹ شرکت سازنده و بازسازیکننده صورت گرفت.
پیش از این ۳۱۹ دستگاه در فصل بهار و ۴۱۳ دستگاه در تابستان ۱۴۰۱ توسعه یافته بود که با اضافه شدن ۴۲۸ ناوگان در فصل پاییز، مجموعا ۱۱۶۰ ناوگان به شبکه ریلی در ۹ ماهه ۱۴۰۱ افزوده شده است.