به گزارش خبرنگار مانا، دراین بازدید شهریار حیدری رئیس کمیته مرزی کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس، علی آقازاده دافساری رئیس کمیته امنیتی و دفاعی کمیسیون امنیت ملی، شبیب جویجری عضو کمیسیون امنیت ملی، جلیل مختار و سیدمحمد مولوی از اعضای مجمع نمایندگان استان خوزستان حضور داشتند.
فرماندار خرمشهر نیز در این بازدید گفت: با توجه به ظرفیت بالای اروندرود و نزدیکی به شهر فاو عراق، یکی از مطالبات مردم آبادان و خرمشهرامکان بهره برداری از ظرفیت تجاری و ترانزیتی این آبراه بینالمللی است.
نادر عمیدزاده در جریان بازدید از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اروندرود نیازمند لایروبی و ایجاد تاسیسات لازم برای بهره برداری تجاری است.
وی گفت: لایروبی این آبراه امکان تردد کشتیهای ۸۰ هزار تنی را در اروندرود مهیا خواهد کرد.
عمید زاده افزود: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این سفر به دنبال رفع موانع امنیتی برای استفاده از این ظرفیتها هستند تا موجبات رونق اقتصادی و بهبود شرایط منطقه را فراهم آورند.
به گزارش مانا، با وجود آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای شروع لایروبی اروندرود، تاکنون طرف عراقی برای شروع عملیات لایروبی تمایل جدی نشان نداده است.
براساس قرارداده ۱۹۷۵ الجزایر، لایروبی اروندرود برعهده ایران و عراق است.
از سال ۱۳۵۶ تاکنون لایروبی اروندرود انجام نشده است. در برخی نقاط اروندرود تا ۲۵ متر رسوب گذاری شده است.
حیات بنادر آبادان و خرمشهر، اروندکنار و بنادر جنوبی عراق از جمله بندر بصره و ابوالخصیب وابسته به اروندرود است.
جمهوری اسلامی ایران در سه دهه اخیر به منظور افزایش ایمنی کشتیرانی در اروندرود بیش از ۱۰۰ فروند شناور مغروقه را از این آبراه خارج کرده است.