به گزارش مانا، امیردریادار حبیبالله سیاری در اولین یادواره ۷۱ شهید گیلانی نیروی دریایی راهبردی ارتش که با حضور امیردریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش و اسداله عباسی، استاندار گیلان و مسئولین نظامی و انتظامی در گلزار شهدای رشت برگزار شد، ضمن تسلیت رحلت پیامبر(ص) و امام حسین مجتبی(ع) و همچنین شهادت امام رضا(ع)، اظهار کرد: برگزاری یادواره شهدا نشان میدهد ما همچنان ادامه دهنده راه شهدا هستیم و در این مسیر مصمم گام برمیداریم.
وی با اشاره به فرارسیدن پنجم مهرماه، سالروز شکست حصر آبادان، افزود: عملیات شکست حصر آبادان به فرمان مستقیم امام(ره) اتفاق افتاد و با یک اجرای موفق آبادان پس از تلاش یکساله از حصر خارج شد.
وی با اشاره به ویژگیهای بارز سرلشکر شهید سیدموسی نامجو، وزیر دفاع وقت و فرمانده دانشکده افسری گفت: در زمان دانشجویی دو سال دانشجوی ایشان بودم، سردار نامجور سمت استاد مربی را داشتند و مدرس درس نقشه خوانی بود و نقش مهمی را در تربیت دانشجویان افسری ایفا میکرد؛ اخلاق، رفتار و کردار این شهید بزرگوار همواره زبانزد بود و بیشترین نفوذ را بین دانشجویان داشت. سردار نامجو با علم، مهارت، اعتقادات و تقیدی که داشت یک فرمانده و استاد بود و شخصیت خاص ایشان مثال زدنی است.
سیاری بیان دستاوردهای نیروی دریایی در طی هشت برای نسل جوان مصداق جهاد تبیین است، گفت: دستاوردهای نیروی دریایی در دفاع مقدس به برکت خون شهدا، جانبازان و ایثارگران به دست آمده است؛ ما در صورتی موفق میشویم که راه شهدا را ادامه دهیم و مومن به کار شهدا باشیم.
وی با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران چهار مرکز مهم آموزشی و راهبردی را در استان گیلان دارد، تصریح کرد: درصد بالایی از کارکنان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان گیلان دورههای مختلف آموزشی و رزمی را سپری میکنند.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: یکی از مهمترین عملیاتهای نیروی دریایی حماسه ۳۴ روزه خرمشهر بود، در خرمشهر یگانهای نظامی تکاوران، نیروهای مردم و بسیج دانشجویان سازماندهی شدند و صبح چهارم آبانماه سال ۵۹ برای ادامه دفاع حرکت کردند و به مقاله با قوای دشمن پرداختند؛ بار دیگر دشمن برای ۹ آبانماه سال ۵۹ از نخلستانهای کوی ذوالفقاری قصد ورود به کشورمان را داشت که به مدد همین رزمندگان دومین شکست را خورد.
وی اضافه کرد: دستاورد بزرگ این عملیات این بود که تمام برنامهریزیهای دشمنان بهم خورد و نقشه راه عراق عوض کرد، به گونهای که تا پایان جنگ هم نتوانستند در این راستا حرکتی کنند.
رئیس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران با این پرسش که دستاورد عملیات افتخار آفرین مروارید چه بود؟ گفت: اولین و بزرگترین دستاورد نیروی دریایی در هفت آذرماه سال ۵۹ این بود که توانست نیروی دریایی عراق را منهدم کند و هر سه بندر عراق را در محاصره ما قرار دهد.
سیاری بیان اینکه ۸۰ الی ۹۰ درصد صادرات کشورها از طریق دریا انجام میشود، تصریح کرد: دو سکوی مهم نفتی عراق در همین عملیات از بین رفت و اقتصاد کشور عراق با شکست مواجه شد و توان دفاعی خود را از دست میداد، اما کشورهای همسایه میلیونها دلار کمک کردند
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه دستاورد مهم عملیات مروارید سیادت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر عرصه دریاها است، بیان کرد: تا پایان جنگ اجازه هیچ مانور رزمی به یگان عراق داده نشد و همه متوجه شدند که توان رزمی، منابع و منافع جمهوری اسلامی چقدر است؛ این افتخاری است که به برکت خون شهدا رقم خورد و از دستاورهای مهم ارتش محسوب میشود.
وی با بیان اینکه عملیات اسکورت کشتیهای تجاری عملیات بسیار مهم اقتصادی است، خاطرنشان کرد: عراق بعد از شکستهای پی در پی سعی کرد خطوط مواصلاتی ما را در دو بندر مهم خارک و امام(ره) قطع کند. عراق بیش از ۲ میلیارد دلار هزینه کرد تا تجهیزات دریایی خودش را بازسازی کند اما اجازه ورود تجهیزات آنها را از تنگه هرمز ندادیم. حتی شرقیها همپیمان شدند و برای کمک به عراق حمله هوایی میکردند تا بتوانند محاصره دریایی ما را بشکنند اما نتوانستند.
رئیس ستاد ارتش گفت: کشورهای همسایه پول، نیروی انسانی، سلاح، مهمات و حتی فرودگاه خود در اختیار عراقیها گذاشتند تا تنگه هرمز هم آمدند اما نتوانستند ورود کنند، در این مدت ناوگان دریایی ما هدف ۱۵۰۰حمله هوایی قرار گرفت که فقط ۲۰۰ مورد به کشتیهای ماه اصابت کرد و ۲۰ فروند کشتی دچار آسیب شد و بقیه به اهداف کاذب اصابت کردند.
سیاری با بیان اینکه سلامت اقتصاد دریایی کشور بزرگترین دستاورد نیروی دریایی در دفاع مقدس است، افزود: امنیت مرزهای دریایی همواره برقرار است، در اولین روز جنگ تحمیلی خطوط امنیتی خلیج فارس را تعیین کردیم و منطقه جنگی مشخص شد و کشورهای دیگر اعلام کردیم هر کسی وارد این محدوده شود به منطقه جنگی ورود کرده است که حاصل این امر تامین امنیت کامل مرزهای دریایی، سیادت از آبهای خلیج فارس، حفظ سکوهای نفتی، حفظ جزایر جنوب کشور و چاههای نفتی، سلامت خطوط مواصلات دریایی بود و سیادت جمهوری اسلامی بر عرصه دریاها نشان داده شد.
وی با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ۷۱ شهید گیلانی تقدیم انقلاب و نظام کرده است، گفت: اولین شهید نیروی دریایی در گلزار شهدای بندر انزلی تدفین شده که در رمز شلمچه به شهادت رسید؛ در سال ۱۳۷۸ اولین یادواره بزرگ ۳۸۰۰ شهید ارتش را در رشت گرفتیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: به برکت همین دستاوردها و با فرمان فرمانده کل قوا، امروز نیروی دریایی راهبردی ارتش و سپاه در دریاهای دور دست حضور موفق دارند و امنیت کشتیهای تجاری را در دریایی سرخ و ورودی کانال سوئز و خطوط مواصلاتی برقرار میکنند.
سیاری افزود: از سال ۱۳۷۸ تاکنون در منطقه حضور داریم و حدود ۵۰۰۰ کشتی را اسکورت کردهایم، با برقراری امنیت در دریاهای دور دست میتوانیم امنیت اقتصاد کشور را تامین کنیم.
رئیس ستاد ارتش با بیان اینکه امروز دیپلماسی دریایی حرکت بسیار بزرگ و ارزشمندی بوده که بیانگر اقتدار کشور است، گفت: ما در بحث دیپلماسی دریایی بسیار فعال هستیم و پرچم جمهوری اسلامی ایران در آبهای آزاد به نمایش گذاشته میشود که بیانگر توانمندی و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وی ادامه داد: امروز در عرصه دریا مرزهای دریایی ما با حضور مقتدرانه نیروی دریایی ارتش و سپاه، در امنیت کامل است و امنیت خطوط مواصلاتی ما در آبهای آزاد دور دست برقرار برقرار میباشد.
سیاری تاکیدکرد: جوانان و آیندهسازان بدانند آنچه که امروز داریم به راحتی به دست نیامده بلکه به برکت خون شهدات بوده که تا به اینجا رسیدهایم و اقتدار و امنیت کشور ما در دنیا شناخته شده است؛ نیروهای مسلح و ملت قهرمان ایران اسلامی آمادگی و توان داریم تا هیچ دشمنی قدرت فکر کردن تعرض به مرزها و منافع ما را به خود راه ندهد، لذا کسانی که امنیت را برهم میزنند بدانند همه و همه گوش به فرمان فرمانده کل قوا و آماده هستیم که از استقلال و امنیت کشور دفاع کنیم.