سلمان ضربی در گفتگو با خبرنگار مانا با بیان اینکه ایزوایکو مانند سالیان قبل در نمایشگاه صنایع دریایی ایران حضور پررنگی خواهد داشت، تصریح کرد: این نمایشگاه فرصت خوبی برای تعامل رو در روی تولیدکنندگان، دست اندرکاران و دانشپژوهان حوزه دریایی کشور فراهم میآورد که باید مغتنم شمرد.
وی از جمله مخاطبان نمایشگاه صنایع دریایی ایران را دانشجویان و پژوهشگران حوزه صنعت دریایی دانست و خاطر نشان کرد: به نظر میرسد که با توجه به زمان برگزاری نمایشگاه در اوائل تابستان و بُعد مسافت این قشر موفق به حضور حداکثری در نمایشگاه امسال نشود با این حال امیدواریم که شرکت کنندگان بهره لازم را از آن ببرند.
ضربی از دیگر ویژگیهای نمایشگاههای صنایع دریایی طی دورههای مختلف برگزاری آن را تعامل شرکتهای داخلی با همتایان خارجی ارزیابی کرد و ادامه داد: متأسفانه تحریمها این فرصت را از صنایع دریایی کشور سلب کرده است؛ امری که به انتقال دانش و فنّاوریهای نو به صنایع داخلی ما کمک شایان توجهی میکرد با این حال امید این است که مهمانان خارجی این دوره از نمایشگاه از کیفیت لازم برای این دست تبادلات برخوردار باشند.
وی در بخشی دیگر از اظهارات خود و در پاسخ به پرسش مانا مبنی بر اینکه ایزوایکو چه اقداماتی را در راستای توسعه ارتباطات با "دانش بنیان"ها صورت داده است، با تأکید بر اینکه دانش بنیانها در برون رفت صنعت دریایی کشور از جاماندگی فعلی نسبت به دنیا بسیار مؤثر خواهند بود، گفت: شرکت دانش بنیان فرصتهای بزرگی برای جبران فاصله ما از جهان ایجاد میکنند به همین منظور ایزوایکو با ایجاد مرکز نوآوری و با حمایت و همکاری با دانشگاهها از جمله دانشگاه پلی تکنیک امیرکبیر و مرکز نوآوریهای دانشگاه صنعتی شریف اقداماتی را در این راستا آغاز کرده است.
مدیرعامل ایزوایکو ادامه داد: با دانشگاه شریف تفاهم نامهای در جهت توسعه همکاریهای علمی به امضاء رساندهایم همچنین در این بستر همکاریهایی را با شرکتهای دانشبنیان صورت دادهایم و ضمن این حمایتها فرصتی فراهم کردهایم که دانشجویان و پژوهشگران حوزه صنایع دریایی به صورت کارآموزی و کارورزی به صورت عملی دانش و ایدههای خود را بیازمایند و کسب تجربه کنند.
ضربی افزود: هم اکنون برخی از اساتید دانشگاهها نیز درخواستهای فرصت مطالعاتی در مجتمع ایزوایکو ارائه کردهاند و به زودی برخی از آنها در مرکز نوآوری شرکت مشغول به فعالیت خواهند شد ضمن اینکه در راستای حمایت از فعالیتهای دانش بنیان همکاری با دانشگاه خلیج فارس بوشهر نیز نسبت به قبل توسعه یافته است.
مدیرعامل ایزوایکو در ارزیابی آخرین وضعیت فعالیت مجتمع تحت مدیریت خود با بیان اینکه در حال حاضر نیمی از ظرفیت داکهای تعمیراتی ایزوایکو پُر هستند، تصریح کردند: علاقمند هستیم که در همکاری با کارفرمایان بزرگ دریایی ظرفیت آزاد مجتمع را نیز فعال سازیم.
وی ضمن تاکید بر اینکه حوضچه خشک ایزوایکو ظرفیتی ۱۵۰ هزار تُنی دارد و آماده پذیرش کوچکترین تا بزرگترین شناورهاست، اظهار کرد: به تازگی دانش عملیاتی لازم برای بالانس توربوشارژر کشتیهای بزرگ را به دست آوردهایم و محدودیتی در زمینه تعمیرات شناورها نداریم.
ضربی خاطر نشان کرد: در حوزه نوسازی شناورها نیز مذاکرات فشردهای با گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش ایران در حال انجام است که امیدواریم به زودی به انعقاد قراداد ساخت شناور ختم شود.
وی در پایان گفت: در بخش آفشور نیز که ایزوایکو سالهاست در آن فعال است در توسعه میدان نفتی فروزان مشارکت داریم که تا دو سال آینده این پروژه به مرحله بهره برداری خواهد رسید.