نخستین همایش هوش مصنوعی در صنایع دریایی با حضور مسئولان کشوری، استادان و دانشجویان در دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است.
بزرگترین کشتی مسافری تمام الکتریکی جهان با وزن ۱۴ هزار تن که توسط یک باتری ۲۵۰ تنی حرکت میکند در کارخانه کشتیسازی استرالیا به آب انداخته شد.
کارشناس حملونقل دریایی با اشاره به ضرورت حمایت دولت از نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش گفت این دو شرکت برای نوسازی بخشی از ناوگان نیازمند ۸ میلیارد دلار منابع مالی هستند.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد:
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بهرهبرداری از منابع زیرزمینی دریاها نیز یکی دیگر از منابعی قابل برداشت است که باید نسبت به آن نیز برنامه داشته باشیم.
شرکت کشتیسازی آلمانی Meyer Werft از یک کشتی تفریحی جدید با نام Serenity رونمایی کرده که طراحی آن مخصوص افراد بالای ۸۰ سال است. این طرح در نمایشگاه کروز در میامی آمریکا معرفی شد. نکته جالب این کشتی، طراحی آن با هدف آلایندگی صفر و رعایت مسائل محیطزیستی است، البته هنوز جزئیاتی در خصوص ابعاد یا ویژگیهای زیستمحیطی آن اعلام نشده است.
کشتی AeroPower، اولین کشتی مجهز به فنّاوری پیشرانه بادی، سفر خود را از چین به سنگاپور آغاز کرد. این کشتی با کاهش مصرف سوخت و بهرهگیری از نیروی باد، سالانه حدود ۹۴۰ تُن از انتشار گاز دیاکسید کربن را کاهش میدهد و گامی مهم در راستای کاهش اثرات زیستمحیطی صنعت کشتیرانی به شمار میرود.
اخیراً مقامات، شرکتها و تحلیلگران هشدار دادهاند که برنامه آمریکا برای اعمال تعرفههای کلان بر کشتیهای تولید شده در چین میتواند باعث اختلال گسترده در تجارت جهانی شود. به باور کارشناسان، این امر احتمالاً منجر به افزایش قابل توجه هزینه حملونقل، اختلال در زنجیرۀ تأمین، افزایش تورم و تهدید مشاغل در بسیاری از بخشهای اقتصادی شود.
سرپرست ایزوایکو:
سرپرست مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) گفت: ایزوایکو بهعنوان بزرگترین زیرساخت دریایی ایران، با فراهمسازی بسترهای مناسب، به دنبال تحقق شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است.
تسلط چین بر ۷۵ درصد از بازار کشتیهای نوساز تجاری که خشم آمریکا را برانگیخته و باعث شده تا زیر ذره بین نمایندۀ تجاری ایالات متحده (USTR) برای دریافت عوارض بندری قرار گیرد، به عوامل متعددی مانند حمایتهای محلی، قیمت پایین، انعطاف پذیری، بهره وری، تأمین منابع مالی و... بستگی دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر یکروزه خود به هرمزگان، از مجموعه کشتیسازی و یارد تعمیرات کشتی پرشیا هرمز بندرعباس بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیتها و ظرفیتهای این صنعت راهبردی قرار گرفت.