علی اکبر خدایی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: سال گذشته در مجموع ۱۳ هزار هکتار مزرعه پرورش میگو در پنج استان ساحلی کشور زیرکشت رفت که نسبت به سال ماقبل آن هزار هکتار افزایش سطح کشت صورت گرفته بود.
رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران با اشاره به افزایش ۱۰ هزار تُنی تولید میگو در سال گذشته گفت: سال ۱۴۰۰ در مجموع ۵۷ هزار تُن میگوی پرورشی تولید شد و این در حالی است که سال ۹۹، ۴۷ هزار تُن میگو تولید شده بود.
وی در ادامه گفتههای خود از جمله مهترین دلایل افزایش تولید سال گذشته را نبود بیماری در مزارع پرورشی استانهای تولید کننده اعلام و اظهار امیدواری کرد: روند کنترل بیماری و جلوگیری از شیوع آن در سال جاری نیز ادامه داشته باشد.
خدایی با اشاره به اینکه استانهای بوشهر و هرمزگان هر یک با تولید ۲۷ هزار تُن در صدر تولید کنندگان میگوی کشور قرار گرفته اند، بیان داشت: چابهار با تولید هزار و ۵۰۰ تُن، گلستان با تولید ۸۰۰ تُن و خوزستان با تولید ۷۰۰ تُنجایگاههای بعدی تولید میگو را در کشور دارا هستند.
این مقام مسئول در اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران در ادامه به آغاز برنامه ریزیها جهت ذخیره سازی و تولید میگو در سال جاری اشاره کرد و گفت: بر اساس تدارکات به انجام رسیده توسط پرورش دهندگان بخش خصوصی، امسال شاهد ادامه روند افزایشی سطح زیرکشت میگو خواهیم بود.
وی خاطرنشان ساخت: همچنین علاوه بر افزایش سطح زیرکشت، شاهد تولید بیشتر میگو با اعمال تکنولوژیهای روز دنیا و تغییر در روش تولید خواهیم بود.
رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران از پیشبینی تولید حداقل ۷۰ هزار تُن میگو در مزارع پرورشی کشور طی سال جاری خبر داد.
به گفتۀ وی، میگوهای پرورشی در مجموع به ۲۱ کشور جهان صادر شده است که عمدتاً مقصد اصلی صادرات آبزیان به کشورهای جنوب شرق آسیا، کشورهای عربی و نیز کشورهای اروپایی صادر بوده است
وی همچنین از صادرات مستقیم میگوی پرورشی برای نخستین بار به طور مستقیم به کشور چین اشاره کرد و بیان داشت: صادرکنندگان در حال جذب بازارهای جدید به ویژه در اروپا هستند.
این فعال بخش خصوصی در صنعت شیلات کشور همچنین کشور روسیه را یکی از بازارهای جدید و بزرگ برای آبزیان ایران و میگوی پرورشی اعلام کرد و گفت: سال به سال شاهد افزایش صادرات آبزیان به این کشور هستیم.
رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، گفت: براساس کارشناسیهای صورت گرفته پیشبینی میشود صادرات آبزیان به کشور روسیه طی سال ۱۴۰۱ با افزایش دو برابری همراه شود.