دکتر صادق خلیلیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مانا افزود: تصرفات در مناطق ساحلی خوزستان به هیچ وجه در سطح گستردگی مناطق ساحلی شمال کشور نیست، ولی در مواردی که گزارش قطعی و رسمی دریافت شده باشد برخورد میشود.
وی گفت: آزادسازی دژ خاکی در سواحل اروندرود که هم اکنون در اختیار نیروهای انتظامی، نظامی و مرزبانی است به زودی آغاز میشود تا دسترسی مردم محلی به دریا امکان پذیر شود.
نماینده عالی دولت در خوزستان در ادامه افزود: بخشی از سواحل خورموسی در اختیار واحدهای پتروشیمی است که ضرورتی بر رفع تصرف آن وجود ندارد، ولی برنامهای تدوین و مصوب شده که پسابهای صنعتی پس از تصفیه در آبهای ساحلی رهاسازی شود.
دکتر خلیلیان با اشاره به اینکه هیچ دستگاه اجرایی، دولتی و خصوصی حق تعرض به سواحل را ندارد افزود: اغلب پروژههایی که در مناطق ساحلی خوزستان اجرا شده یا در دست اجرا است خارج از محدوده حریم و بستر دریا است.
وی با اشاره به مرزی بودن استان خوزستان و حضور دریابانی در برخی مناطق ساحلی اظهار داشت: حضور دریابانی در مرزهای دریایی و سواحل بخشی از حاکمیت دولت جمهوری اسلامی ایران است و آزادسازی آن مناطق در دستور کار نیست.
استاندار ویژه خوزستان در ادامه با اشاره به بازدید چندی پیش وزیرکشور از مناطق ساحلی و دریایی خوزستان اظهار داشت: دکتر وحیدی وزیر کشور روی آزادسازی مناطقی که مردم میخواهند به سواحل دسترسی داشته باشند مورد تاکید قرار داد.
خلیلیان با اشاره به اینکه آزادسازی محدودههای بندری در دستور کار نیست افزود: استقرار بنادر در کنار سواحل و دریا ضرورت اجتناب ناپذیر کارکرد بنادر است و به لحاظ قانونی تخلف محسوب نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه مردم گزارشهای مستندی به دستگاههای نظارتی و مسئول مبنی بر تصرف غیرقانونی سواحل ارائه کنند قطعاً وارد عمل میشویم تا حریم و بستر دریا یا رودخانه آزاد شود.
استان خوزستان حدود ۵۰۰ کیلومتر ساحل دارد.