به گزارش خبرنگار مانا؛ جلیل اسلامی که در همایش لجستیک بندر چابهار سخن می گفت با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی هر آنچه که به حوزه دریا و بندر برای بندر چابهار لازم است را انجام داده، خاطر نشان کرد: با سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری که سازمان بنادر در این بندر صورت داد مگا پروژه بندر چابهار عملا اغاز شده است.
وی با اشاره به راه اندازی خط منظم کشتیرانی از سوی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در این بندر، افزود: این اقدام ارزشمند، لجستیک منطقه چابهار را بیش از پیش تقویت خواهد کرد.
اسلامی جایگاه بندر چابهار در منطقه و حوزه بین الملل را مهم و راهبردی ارزیابی کرد و گفت: در اجلاس اخیر پیمان شانگهای نیز بارها به بندر چابهار و اهمیت لجستیکی آن اشاره و پرداخته شد.
وی ادامه داد: اکثر کشورهای آسیای مرکزی طی ماه های اخیر در جلساتی که با سفراء آنها برگزار شد، آمادگی خود را برای حضور در بندر چابهار اعلام کردند.
سرپرست معاونت بندری سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به پیمان سه جانبه موسوم به پیمان چابهار بین کشورهای ایران، هند و افغانستان، تصریح کرد: کشورها متقاضی پیوستن به این پیمان بوده و الحاق رسمی بندر چابهار به کریدور شمال-جنوب را خواستار شده اند.
وی کارکرد چابهار را در اولویت اول، ترانزیت دانست و افزود: بدون توسعه این امر جذب سرمایه و کالای خارجی دشوار خواهد بود.
اسلامی در پایان با بیان اینکه طی سال جاری بندر چابهار موفق به ثبت رکورد جابجایی 4 میلیون تن کالا شد، تصریح کرد: خوشبختانه در بخش سخت افزاری مشکلات حل شده است اما در لایه های نرم افزاری و مدیریتی هنوز به جایگاه لازم دست نیافته ایم که امیدواریم این امر نیز مرتفع شود.