در آستانه تحولی بزرگ در عرصه انرژیهای پاک، توافقی تاریخی میان عمان، هلند و آلمان شکل گرفته است تا نخستین کریدور هیدروژنی بینقارهای جهان را ایجاد کند. این همکاری بلندپروازانه، با هدف انتقال هیدروژن سبز تولیدشده در عمان به قلب اروپا، نهتنها گامی مهم در راستای جایگزینی سوختهای فسیلی و کاهش آلایندگی محسوب میشود، بلکه فصل نوینی در همکاریهای بینالمللی برای ساختن آیندهای پایدارتر رقم خواهد زد. این ابتکار، با مشارکت ۱۱ نهاد و شرکت کلیدی در زنجیره ارزش هیدروژن، پتانسیل آن را دارد تا الگوهای سنتی تأمین انرژی را به چالش بکشد و مسیری نو برای حرکت به سوی اقتصاد هیدروژنی جهانی هموار سازد.
این تحولات پس از آن رخ میدهد که چین جمعه گذشته در اقدامی تلافیجویانه، تعرفه واردات برخی کالاهای آمریکایی را تا ۱۲۵ درصد افزایش داد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد:
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس توسعه دریامحور را نیازمند تأمین زیرساخت انرژی دانست و گفت: برای جذب سرمایهگذار در این حوزه باید زیرساخت کافی در مناطق ساحلی تأمین شود.
ایالت کالیفرنیا در سال ۲۰۲۴ با دو بندر بزرگ، مجموعاً ۱۲۲.۸ میلیارد دلار کالا وارد کرد که در میان ایالتها بیشترین میزان واردات محسوب میشود. ایالت نوادا نیز با سهم ۲۶ درصد از کل واردات آمریکا، بیشترین وابستگی را به واردات از چین داشت که عمدتاً مربوط به ماشینآلات الکتریکی و قطعات بود.
تأثیر فشار ترامپ بر سرنوشت بندر استراتژیک ایران
در حالی که هند و ایالات متحده بر سر اهمیت استراتژیک کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا با یکدیگر همسو هستند، تفاهمی که در جریان سفر مودی به واشنگتن تقویت شد، رویکرد دو کشور در قبال ایران عمیقاً متفاوت و متناقض با یکدیگر است. بیثباتی فزاینده در غزه و احتمالاً تشدید درگیریها بین اسرائیل و نیروهای نیابتی مورد حمایت ایران در لبنان، سوریه و یمن در بحبوحه حمایت ایالات متحده از اسرائیل، تهدیدی برای تضعیف بیشتر تعهد منطقهای به کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا است و موفقیت درازمدت آن پروژه را قبل از شروع کامل آن به خطر میاندازد
کمکهای ایالات متحده به اوکراین نه تنها برای ثبات اقتصادی و امنیتی اوکراین حیاتی است، بلکه تأثیرات گستردهای بر اقتصاد جهانی و توازن ژئوپلیتیکی دارد. هرگونه تغییر در این کمکها میتواند پیامدهای قابل توجهی برای اوکراین، ایالات متحده و جهان به همراه داشته باشد.
مطالعه جدیدی نشان میدهد که عصر یخبندان بعدی زمین به دلیل فعالیتهای انسانی و انتشار گازهای گلخانهای هزاران سال به تعویق افتاده است. این تحقیق که در مجله Science منتشر شده، نشان میدهد که بدون تأثیرات انسانی، عصر یخبندان بعدی حدود ۱۱۰۰۰ سال آینده آغاز میشد. اما افزایش بیسابقه دیاکسید کربن در جو، ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی و جنگلزدایی، ریتم طبیعی آبوهوای زمین را تغییر داده و ممکن است زمین را برای مدت طولانیتری در شرایط گرم نگه دارد.
چین میکوشد تا با سرمایهگذاری در زیرساختهای بندری در امتداد مسیر جنوبی و نیز با ایجاد زیرساختهای جزیرهای در دریای چین جنوبی، دسترسی دریایی خود را تضمین کند. افزون بر این، چین به طور رسمی، چشمانداز «جاده ابریشم قطبی» را در قطب شمال تأیید کرده است. این طرحها و ساختوسازها و اتصالها همسو با برنامههای توسعه چین و البته ابتکار جاده ابریشم نو است.
بزرگترین «تونل لگویی» زیرآبی جهان بهزودی در اعماق اقیانوس قرار میگیرد تا پیونددهنده دانمارک و آلمان باشد.
آمریکاییها دیدگاه مثبتی نسبت به کانادا دارند و این دو کشور را دوستانی نزدیک تلقی میکنند. نظر ساکنان آمریکا در مورد تعرفه گذاری بر کانادا چیست و این تعرفهها چه تاثیری بر این کشور دارند؟