۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰

اختصاص ۷۲ هزار تن ظرفیت اسمی پرورش ماهی در قفس قشم

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: پرورش ماهی در قفس یکی از ظرفیت‌های راهبردی و مزیت‌دار برای توسعه اقتصادی جزیره قشم است که در قالب برنامه‌های سازمان، به‌طور جدی در حال گسترش و جذب سرمایه‌گذار است.
کد خبر: ۱۰۳۵۳۹

اختصاص ۷۲ هزار تن ظرفیت اسمی پرورش ماهی در قفس قشم

 

به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، مریم نوری بالانجی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دو محدوده دریایی مشخص برای استقرار قفس‌های پرورش ماهی در قشم تعیین شده است.

وی با اشاره به اینکه این محدوده‌ها، یکی در محدوده ریگو تا مسن و دیگری در محدوده سلخ تا گامبرون است، افزود: طبق برآوردها، فرآیند استقرار قفس‌ها در این نقاط، بسته به شرایط بین ۶ تا ۱۵ مایل برای رسیدن به عمق مناسب گونه مورد پرورش از خط ساحل فاصله دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۵ شرکت موفق به اخذ مجوزهای لازم در سال ۱۴۰۳ شده‌اند، ادامه داد: قفس‌ها از طریق مهندسی تخصصی و با استقرار در بستر دریا نصب می‌شوند و گونه‌هایی برای پرورش انتخاب می‌شوند که هم بازارپسند باشند و هم با اقلیم جزیره سازگاری داشته باشند.

به گفته وی، ظرفیت اسمی اختصاص‌یافته برای پرورش ماهی در قفس در جزیره قشم ۷۲ هزار و ۵۰۰ تن است و شرکت‌های دارای مجوز به‌صورت فازبندی وارد مرحله اجرایی شده‌اند. اکنون چند مجموعه ۵۰۰ تنی و دو مجموعه ۱۰۰۰ تنی در فاز اول تولید در جزیره قشم فعال هستند و به‌تدریج در فازهای بعدی راه‌اندازی خواهند شد.

نوری بالانجی جزیره قشم را به‌ عنوان بستری بی‌نظیر برای توسعه صنعت آبزی‌پروری توصیف کرد و گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی ممتاز و زیرساخت‌های مناسب، قشم قابلیت تبدیل‌ شدن به هاب صادراتی آبزیان در کشور به همراه تکمیل زنجیره ارزش را دارد و فرصت بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه فراهم شده است.

خانقاه، سرمایه‌گذار یکی از پروژه‌های فعال در این حوزه نیز با اشاره به جزئیات طرح خود گفت: ظرفیت اولیه این پروژه ۵۰۰ تن است که با استقرار قفس‌های ۱۲۵ تنی آغاز شده و ظرفیت نهایی آن تا ۱۰ هزار تن قابل توسعه است.

وی افزود: گونه پرورشی اصلی در این پروژه، ماهی سی‌بَس است که اگرچه در ابتدا وارداتی بود اما طی سال‌های اخیر در کشور بومی‌سازی شده و تحقیقات درباره آن و دیگر گونه ها در قشم نیز از سال ۱۴۰۲ آغاز شده است.

خانقاه با اشاره به ظرفیت اشتغال‌زایی این طرح، اظهار کرد: هر ۵۰۰ تن پرورش ماهی در قفس، زمینه اشتغال مستقیم برای حدود ۳۰ نفر را فراهم می‌کند. هدف ما آن است که با تعریف الگوهایی نو، امکان مالکیت قفس برای صیادان و علاقه‌مندان فراهم شود تا بدون نیاز به صید مستقیم، در چرخه تولید پایدار و حفظ ذخایر دریایی مشارکت کنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار