مسعود باقر زاده کریمی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: تیلاپیا یک گونه مهاجم است البته به نسبت نوع گونۀ مهاجم بودن و صرفه اقتصادی پرورش آن متفاوت است و اکنون در ۱۱۰ کشور تولید میشود. در ایران نیز مجوز تولید آن به صورت مشروط در یکی از استانهای فاقد رودخانۀ جاری داده شده است.
مدیر کل سابق دفتر حفاظت و احیای تالابهای معاونت محیط زیست دریایی با بیان اینکه این گونه ماهی برای اولین بار در تالاب شادگان مشاهده شد و تحقیقات زیادی درباره نحوه ورود آن انجام شده است، تاکید کرد: حتی با بصره صحبت کردیم، چون گمان میرفت که از عراق وارد اروند رود و از آنجا وارد شادگان شده است و بعد از آن پروژهای برای مقابله با این گونه مهاجم از سوی سازمان محیط زیست تعریف شد.
وی با بیان اینکه تیلاپیا به شدت گونه مهاجم اقتصادی محسوب میشود، تاکید کرد: هم اکنون در بیش از ۱۱۰ کشور دنیا این گونۀ ماهی در مزارع پرورشی تولید میشود و با توجه به سرعت تکثیر این گونه، به لحاظ اقتصادی از درآمدزایی بالایی برای دولتهای آنها برخوردار است.
باقرزاده کریمی در ادامه گفتههای خود یادآور شد: حدود چهار سال است که مجوز پرورش تیلاپیا به صورت محدود در استانهای مرکزی کشور که فاقد رودخانه جاری و تالاب هستند از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صادر شده است.
وی بیان داشت: بر این اساس مقرر شده سازمان شیلات مطالعات ارزیابی ریسک پرورش این گونه را انجام و نتایج آن را جهت مدیریت صحیح در اختیار سازمان محیط زیست قرار دهد.
مدیر کل سابق دفتر حفاظت و احیای تالابهای معاونت محیط زیست دریایی، تصریح کرد: تا زمانی که سازمان محیط زیست بر روی مطالعه ارزیابی ریسک پرورش تیلاپیا انجام شده توسط سازمان شیلات ایران به جمع بندی نهایی نرسد، اجازه تولید این گونه ماهی صادر نخواهد شد.