مختار آخوندی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: طی صید ماهیان استخوانی دریای خزر، امسال از ابتدای فصل صید تا کنون چهار هزار قطعه بچه ماهی خاویاری در قالب صید ضمنی در آبهای دریای خزر رهاسازی شده است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، افزود: این اقدام نقش مهمی در بازسازی و احیای ماهیان خاویاری ایفا میکند.
وی با اشاره به فعالیت ۱۱۹ شرکت صیادی پره در نوار ساحلی دریای خزر، بیان داشت: در هریک از شرکتهای تعاونی صید پره یک نماینده از سوی سازمان شیلات ایران به عنوان ناظر بر صید حضور دارد که این نماینده بر رهاسازی بچه ماهیان خاویاری که صید ضمنی صیادی پره هستند، نظارت خواهد داشت.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران در ادامه عنوان کرد: همچنین ماهیان خاویاری بالغ به دام افتاده در دامهای صیادان ماهیان استخوانی، با نرخ مشخص و به صورت زنده از سوی سازمان شیلات ایران از صیادن خریداری میشود.
به گفته آخوندی، این ماهیان جهت تامین مولد از سوی سازمان شیلات به مراکز بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری تحویل داده میشود.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، یادآور شد: سال گذشته سه میلیون بچه ماهی خاویاری جهت بازسازی ذخایر این گونه ماهیان در دریای خزر رهاسازی شده است که بدون شک در دراز مدت نقش مهمی در بازسازی این گونه با ارزش دریای خزر خواهد داشت.
وی با تاکید بر ضرورت احیا و بازسازی ذخایر آبزیان دریای خزر خاطرنشان ساخت: طی سال گذشته ۳۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی در دریای خزر رهاسازی شد که از این میزان ۲۰۰ میلیون قطعه از گونه ماهی سفید بوده است.
به گفته وی، صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر قاچاق محسوب میشود و نیروهای یگان حفاظت از منابع آبزیان سازمان شیلات و نیروهای دریایی و مرزبانی ناجا با متخلفان صید ماهیان خاویاری مطابق قانون برخورد میکنند.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران با اشاره به ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر از سال ۲۰۱۰ میلادی عنوان کرد: بر اساس تصمیم سوی کمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده دریای خزر، صید تجاری ماهیان خاویاری برای سال ۲۰۲۱ میلادی نیز ممنوع اعلام شده است.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان پنج کشور ساحلی دریای خزر در کمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده دریای خزر عضو هستند، اذعان داشت: ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در راستای جلوگیری از انقراض این گونه ارزشمند آبزی به تصویب کمیسیون مذکور رسیده است.