به گزارش گروه بین الملل مانا، موسسه تحقیقی drewry در جدیدترین تحلیل خود نوشت: با توجه به اینکه پس از اتمام فصل زمستان، تقاضا برای نفت خام کاهش پیدا کرده و از آن طرف فصل تعمیر پالایشگاه ها منجر به سرکوبی تقاضا برای جذب تناژ می شود، انتظار می رود نرخ کرایه حمل تانکر روند نزولی را در طی دو ماه آینده در پیش گیرد. افزون بر این جدول قوی تحویل شناور، ظرفیت ناوگان را در نیمه نخست سال جاری میلادی گسترش می دهد و این مسئله کاهش نرخ کرایه حمل را تقویت خواهد کرد.
این گزارش ادامه داد: مالکان تانکر برای مشاهده هرگونه بهبود چشم گیر نرخ کرایه حمل باید تا نیمه دوم سال جاری میلادی صبر پیشه سازند.
لازم به ذکر است: پیش بینی می شود در نیمه دوم سال جاری میلادی، فعالیت پالایشگاه با نزدیک شدن به ضرب العجل قانون سوخت 2020 آیمو افزایش پیدا کند، از این رو تقاضای تناژ شیب صعودی به خود خواهد گرفت.
گفتنی است: درماه های ژانویه و فوریه، مجموع 38 فروند تانکر حمل نفت خام شامل 14 فروند نفتکش غول پیکر تحویل داده شد، درحالی که تنها یک فروند نفتکش غول پیکر برای اوراق به فروش رفت. افزون براین 102 فروند دیگر شامل 51 فروند نفتکش غول پیکر قراراست درماه های باقی مانده سال جاری میلادی به ناوگان جهانی ملحق شوند. به دنبال تحویل بالای شناور و اوراق پایین، ظرفیت ناوگان تانکرحمل نفت خام طی دو ماه نخست سال جاری میلادی روند افزایشی را تجربه کرد. به طوری که با رسیدن به 392 میلیون و 500 هزارDWT رشد نزدیک به دو درصد را به همراه داشت.
در ادامه این گزارش همچنین آمده است: انتظار می رود نرخ کرایه حمل نفتکش های غول پیکر روند نزولی را درماه های پیش رو طی کند. با این وجود، افزایش تجارت در مسیرهای طولانی تا حدی جلوی کاهش فصلی نرخ کرایه حمل را خواهد گرفت.
افزون براین به دنبال روند نزولی فعالیت پالایشگاه ها در اروپا و طولانی شدن صف تانکرهای سوئزماکس آماده به بارگیری، نرخ های کرایه حمل این شناور طی دوماه آینده ضعیف باقی خواهد ماند. جهت حرکت بازار تانکرهای افراماکس همانند سوئزماکس خواهد بود، بر این اساس شاهد افت نرخ کرایه حمل این شناور نیز خواهیم بود.
این گزارش در پایان نوشت: بازگشایی میدان نفتی El Sharara لیبی به نفع بازار تانکرهای افراماکس و سوئزماکس خواهد بود، از این رو فعالیت چارترینگ تانکرهای مذکور در مدیترانه روند بهبود را در پیش خواهد گرفت.