حسینعلی عبدالحی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: با همکاری مشترک سازمان شیلات ایران، اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران و هماهنگی شرکت های خارجی فعال در زمینه های مختلف مرتبط با امور پرورش ماهی در قفس، همایش بین المللی پرورش ماهی در قفس، سیزدهم تیرماه امسال در اتاق بازرگانی تهران برگزار خواهد شد.
معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران ادامه داد: در این همایش، 23 شرکت فعال در زمینه پرورش ماهی در قفس از کشور های نروژ، فرانسه، اسپانیا، هند، چین و استرالیا حضور خواهند داشت.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران خاطرنشان ساخت: زمینه های فعالیت شرکت هایی که در این همایش حضور می یابند، شامل مطالعه، طراحی و ساخت قفس، تجهیزات وابسته، تولید بچه ماهیان دریایی، تولید خوراک و افزودنی ها، خدمات کارشناسی و بهداشتی و سایر موارد مرتبط با پرورش در مزارع دریایی است.
وی بیان داشت: همچنین 130 شرکت داخلی مرتبط با پرورش ماهی در قفس در همایش مذکور حضور خواهند یافت.
به گفته عبدالحی، اتاق فکر همایش نیز شامل مدیران سازمان شیلات، سازمان تحقیقات علوم شیلاتی، دامپزشکی، محیط زیست، ریاست جمهوری، بانک کشاورزی، صندوق بیمه، بخش خصوصی و اتحادیه تولید و تجارت آبزیان است.
معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، تصریح کرد: سیاست های کلی همایش و همکاری در برنامه ریزی و اجرا از وظایف این اتاق فکر است.
وی خاطرنشان ساخت: هدف اصلی از برگزاری این همایش جذب همکاری بیشتر شرکت های خارجی و جلب حمایت سفارتخانه ها و سازمان های داخلی مرتبط با آبزی پروری در قفس است.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، عنوان کرد: از آنجا که این همایش یک روزه خواهد بود، لذا فرصتی برای طرح و بحث مسائل علمی، صنفی، اداری، کارشناسی و مدیریت نیست.
وی با تاکید بر اینکه سخنرانان همایش، شرکت های خارجی خواهندبود، اظهار کرد: مدعوین داخلی شامل تمام فعالان و سرمایه گذاران و تولید کنندگان ماهی در قفس در هفت استان ساحلی کشور و نیز چند استان داخلی هستند.
معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه هر گونه فعالیتی در توسعه پرورش ماهی در قفس کمک به تولید ملی محسوب می شود، گفت: این همایش یک همایش معرفی اجناس مصرفی نیست، بلکه معرفی اجناس و خدمات کارشناسی در ارتقای تولید میلی است.
به گفته وی، صنعت پرورش ماهی در قفس در کشور ما یک صنعت نوپا است و با وجود آنکه شرکت های خوبی در داخل کشور در تمام زنجیره های مرتبط با این صنعت داریم ولی استفاد از تجربه و تکنیک شرکت های خارجی نیز در این میان نادیده گرفته نخواهد شد.
عبدالحی اذعان داشت: صنعت آبزی پروری علاوه بر اینکه یک صنعت صادراتی و ارزآور است، یک صنعت تولیدی نیز محسوب می شود.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران پرورش ماهی در مزارع دریایی، برنامه های مفصل و جامعی برای صادرات محصولات خود دارند، گفت: ورود به بخش پرورش آبزیان در قفس، کمک به توسعه صادرات غیر نفتی در جهت منافع ملی تلقی می شود.