۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۳
وزیر حمل و نقل هندعنوان کرد:

دهلی خود را متعهد به همکاری‌ با ایران می داند/ موانع اجرای قرارداد توسعه بندر چابهار مرتفع می شود

وزیر حمل و نقل هند گفت: دهلی خود را متعهد به همکاری‌ با ایران به خصوص در زمینه بندرچابهار می‌داند.
نویسنده: سپیده یوسفی
کد خبر: ۷۵۴۵۳
دهلی خود را متعهد به همکاری‌ با ایران می داند/ موانع اجرای قرارداد توسعه بندر چابهار مرتفع می شودبه گزارش مانا عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با نیتین گادکاری، وزیر حمل و نقل هند که برای شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی به ایران سفر کرده بود، دیدار و گفت و گویی طولانی درباره وضعیت توسعه بندر چابهار انجام شد.
در این دیدار که علاوه بر وزیر راه و شهرسازی محمد سعیدنژاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین اصغر فخریه کاشان قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در اموربین‌الملل حضور داشتند، دوکشور محوراصلی گفتگوی خود را رفع موانع اجرای قرارداد بندر چابهار قرار دادند.
عباس آخوندی بعد از اتمام این دیدار در جمع خبرنگاران، گفت: ایران و هند در حوزه حمل و نقل دارای دو توافقنامه بسیار مهم، نخست کریدور هند ـ ایران ـ افغانستان و دیگری هند ـ ایران ـ روسیه است.
وی افزود: برای فعال‌کردن این دو کریدور توافقات مالی با طرف هندی انجام شده است که نخستین آن اعطای ۱۵۰ میلیون دلار فاینانس به دولت ایران برای توسعه بندر چابهار و دیگری سرمایه‌گذاری ۸۵ میلیون دلاری از سوی هند در بندر چابهار است.همچنین تأمین مالی خط آهن چابهار ـ زاهدان نیز در این دیدار مطرح شد.
اخوندی ادامه داد: درباره دو موضوع اول از مدت‌ها قبل تصمیم‌گیری شده است، قراردادها امضا و مناقصات اجرا شده است، همچنین در خصوص سرمایه گذاری هند در خط آهن چابهارـ زاهدان این کشور باید پیشنهاد روشنی به ایران دهد که چگونه علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در این زمینه است.
وزیر راه و شهر سازی با اشاره به فعال‌کردن تجاری کریدورهای ذکر شده اظهار داشت: همزمان مذاکراتی در خصوص فعال‌کردن تجاری این کریدور انجام و تصمیمات مناسبی در این باره اخذ شد تا تیم‌های هماهنگی بین هند ـ ایران ـ آذربایجان و هند- ایران - روسیه تشکیل شوند.
وی ادامه داد: ایران توانسته است با روسیه در شمال برای فعال‌کردن کریدور ترانزیتی ایران به سمت روسیه، لیتوانی و اسلوونی به توافق برسد.
از سوی دیگر نیتین گادکاری، وزیر حمل و نقل کشور هند در توضیح جلسه مشترک خود با همتای ایرانی‌اش گفت: مذاکرات بسیار خوبی با ایران انجام شد، همانند سه مذاکره ای که در گذشته با وزیر راه و شهر سازی عباس آخوندی صورت گرفته است.
وزیر حمل و نقل کشور هند  با اشاره به وضع تحریم‌های جدید علیه تهران از سوی آمریکا گفت: از نظر هند هیچ مشکل خاصی وجود ندارد، دهلی خود را متعهد به همکاری‌ با ایران به خصوص در زمینه بندرچابهار می‌داند.
 ایران هیچ محدودیتی برای مشارکت هند قائل نیست
همچنین دکتر جهانگیری در دیدار وزیر حمل و نقل و کشتیرانی هند تصریح کرد: ایران هیچ محدودیتی برای مشارکت هند در اجرای پروژه های راه آهن قائل نیست.
وی افزود: باید سطح روابط و مناسبات ایران و هند بیش از پیش ارتقاء یابد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بجد علاقمند است روابط خود را با هند در تمامی زمینه ها گسترش دهد، گفت: ایران برای تأمین انرژی هند آمادگی جدی دارد و می تواند شریکی مطمئن در این زمینه برای هند باشد. روابط ایران و هند همواره ممتاز و پراهمیت بوده و سفر نخست وزیر هند به ایران نقطه عطفی در مناسبات دو کشور بود.
وی ادامه داد: با احداث راه آهن چابهار ـ زاهدان، این مسیر به راه آهن سراسری ایران متصل می شود اما باید تلاش شود که این مسیر به شمال ایران و از آنجا به آسیای میانه نیز متصل شود و ایران برای حضور و مشارکت هند در اجرای پروژه های راه آهن هیچ محدودیتی قائل نیست. اهمچنین بانک های ایرانی آماده مذاکره با طرف هندی برای حل و فصل موانع پیش روی همکاری های بانکی هستند.
 استقبال روحانی ازگسترش همکاریها ایران با بلگراد 
 از سوی دیگر رئیس‌ جمهوری در دیداررئیس مجلس صربستان با اشاره به استقبال تهران از گسترش همکاریها با بلگراد در تمامی عرصه ها گفت: ثبات و امنیت منطقه بالکان برای ایران حائز اهمیت است 
وی روابط ایران و صربستان را دیرینه و دوستانه خواند و از گسترش همکاریها با بلگراد در تمامی عرصه ها استقبال کرد.
دکترحسن روحانی افزود: امنیت منطقه بالکان همواره برای جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت است و امیدواریم روز به روز تحکیم صلح و ثبات در آن منطقه افزایش یابد.
وی با اشاره به ظرفیت های گسترده ای برای توسعه همکاری های مشترک ایران و صربستان اظهار داشت :این ظرفیت های همکاری بویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با تقویت هر چه بیشتر تعاملات بانکی، می تواند نقش عمده ای در توسعه روابط دو کشور ایجاد کند.
رئیس جمهور لغو روادید شهروندان ایرانی از سوی مجلس و دولت صربستان را زمینه‌ساز فعال شدن عرصه‌های مختلف روابط دوجانبه دانست واظهار امیدواری کرد: سفر رئیس مجلس صربستان زمینه‌ خوبی برای تحرک بیشتر و گسترش روابط باشد.
وی یاد آور شد: جمهوری اسلامی ایران پیوسته حامی مذاکره و گفتگو برای حل و فصل مسایل اختلافی بین کشورها و جلوگیری از اختلافات بویژه در منطقه بالکان بوده است. متأسفانه کشورهای بزرگ دنیا به مسایل مناطق حساس جهان همانند بالکان و خاورمیانه تنها از دید منافع خود می‌نگرند و تصمیم می‌گیرند بنابراین بسیار حایز اهمیت است که بتوان مسایل را با گفتگو و مذاکره حل و فصل کرد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار