سید جواد قدس علوی در گفتگو با خبرنگار مانا تصریح کرد: سال جاری در مجتمع پرورش میگو گمیشان هشت شرکت، شامل 25 مزرعه و با متراژ سطح مفید حدود 390 هکتار عملیات ذخیره سازی بیش از 80 میلیون بچه میگو را در اردیبهشت انجام داده اند که بالغ بر 1120 تن میگو از این مزارع برداشت شده است.
مدیر کل شیلات گلستان با اشاره به میزان 715 تن میگو تولید شده در سال گذشته افزود: راندمان تولید در سال جاری نسبت به سال گذشته 57 درصد افزایش پیدا کرده که این میزان در مقایسه با پارسال رشد قابل توجهی داشته است.
وی با ابراز رضایت از این افزایش راندمان خاطرنشان ساخت: این افزایش نتیجه مدیریت در بهره برداری و همچنین کیفیت آبی است که مستقیما از دریا به مجتمع رسانده ایم.
به گفته وی، این آب با دارا بودن کیفیت بسیار خوب از لحاظ شوری، وجود کلسیم و همچنین وجود غذای زنده ای که در آب دریای خزر وجود دارد، باعث نرمی گوشت، رنگ متمایل به صورتی و طعم خوب و کیفیت بالای میگوی تولید شده و در نتیجه بالا بردن راندمان تولید و در مجتمع پرورش میگو گمیشان شده است.
قدس علوی با اشاره به برداشت لایه ای که برای نخستین بار در بعضی از استخرهای مزارع پرورش میگو گمیشان اجرا شده است، تصریح کرد: امسال برای نخستین بار در بعضی از استخرهای پرورش میگو از روش برداشت لایه ای یا سرک استفاده شده است .
وی اظهار داشت: این روش بدین صورت است که زمان رها سازی، مقدار بیشتری از میزان مورد نیاز، در هر استخر بچه میگو رها می شود و بعد از گذشت مدتی کوتاه که بچه میگو ها به وزن تقریبی 12 ـ 10 گرم رسیده اند، تعدادی از آنها از استخرها برداشت می شوند.
مدیر کل شیلات گلستان با بیان اینکه با استفاده از این روش میزان تولید در بعضی از استخرها به چهار تن رسیده است ، گفت : این روش دو مزیت دارد، اول اینکه باعث می شود زمانی قبل از رشد کامل میگوها به اصطلاح میگوی نوبرانه وارد بازار شود و دوم اینکه باعث افزایش میانگین وزنی میگوهای باقیمانده در استخرها شده و در نتیجه بالا رفتن راندمان تولید در واحد سطح را به همراه خواهد داشت.
قدس علوی در خصوص کیفیت و صادرات میگو گلستان بیان داشت: میگوی گلستان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، وجود آب با کیفیت که مستقیم از دریا به مجتمع کانال کشی شده است و ضریب تبدیل غذایی خوب در کشور منحصربفرد است.
این مقام مسئول در استان گلستان تاکید کرد: به همین دلیل و با توجه به تقاضای بازارهای جهانی پیش بینی می شود امسال نیز 80 درصد این محصولات صادر شود که بالغ بر 5.5 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به تاثیر گذاری ضریب تبدیلی غذا بر پایین آوردن هزینه های تولید و اینکه گلستان با ضریب تبدیل ضریب غذایی 1.1 نسبت به متوسط کشور که 1.5 است در رتبه نخست قرار دارد، یادآور شد: ضریب تبدیلی غذایی 1.1، به این معناست که در ازای 1.1 کیلوگرم غذا که به میگو داده می شود، یک کیلوگرم هم گوشت دریافت می شود و با این شرایط هزینه تولید خصوصا هزینه غذای دستی کاهش پیدا می کند.
علوی اظهار داشت: به این ترتیب با این شرایط انگیزه خوبی برای سرمایه گذاران در زمینه ورود به صنعت تولید میگوی پرورشی در استان گلستان به وجود خواهد آمد.
مدیر کل شیلات گلستان در خصوص مراکز عمل آوری میگو در استان گفت: در حال حاضر پنج مرکز عمل آوری در استان فعال است که یک مرکز دیگر نیز در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد و تعداد این مراکز به زودی به 6 واحد خواهد رسید.
گفتنی است مجتمع پرورش میگو گمیشان، تنها مجتمع تولید میگو در شمال کشور است که تولید انبوه میگو گونه وانامی را انجام می دهد.