دکتر کامبیز مشتاق گوهری در گفتگو با خبرنگار مانا تصریح کرد: بر اساس توافقات به عمل آمده با مسئولین کشورعمان به زودی خط دریایی بین چابهار – عمان راه اندازی می شود.
وی ادامه داد: هم اکنون با همکاری مشترک استانداری در حال فراهم کردن مقدمات راه اندازی این خط دریایی بین عمان - چابهار هستیم.
وی تصریح کرد: تاکنون دو سفر دریایی به صورت آزمایشی بین چابهار- عمان صورت گرفته است که امیدواریم به زودی سفرهای دائمی در این مسیر افتتاح شود.
به گفته این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان، زیرساختهای پایانه مسافری در بندر چابهار برای راه اندازی این خط دریایی بین المللی باید هر چه سریعتر تکمیل شود.
وی اذعان داشت: به زودی پروتکل همکاری بین دو کشور عمان و ایران جهت راه اندازی این خط دریایی به امضا می رسد.
مشتاق گوهری گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته انتظار می رود تا قبل از پایان سال جاری، شاهد افتتاح خط دریایی در مسیر چابهار- عمان باشیم.
وی اظهار داشت: از دیگر برنامه ریزیهای صورت گرفته در راستای توسعه سفرهای دریایی بین المللی، ایجاد خط دریایی چابهار- کیش – عمان است.
وی تاکید کرد: به این ترتیب شاهد برقراری خط کروز در آبهای عمان و خلیج فارس خواهیم بود که به دنبال آن تحول گردشگری دریایی در منطقه ایجاد خواهد شد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان اذعان داشت: راه اندازی این خط دریایی در گام نخست از سوی استاندار سیستان و بلوچستان مورد پیگیری قرار گرفت.
وی از همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان با استانداری جهت فراهم کردن مقدمات راه اندازی این خط دریایی خبر داد.
به گفته مشتاق گوهری، طی مدت اخیر چندین جلسه در این زمینه با حضور مقامات مربوطه دو کشور ایران و عمان در چابهار و عمان برگزار شده است و توافقات کلی حاصل شده است.
وی اذعان داشت:سرمایه گذار بخش خصوصی برای راه اندازی این خط دریایی عمانی است و شناور در نظر گرفته شده برای این منظور نیز در مراحل نخست راه اندازی خط فقط عمانی خواهد بود.
این مقام مسئول در استان سیستان و بلوچستان گفت: در صورت رونق این سفر دریایی و ایجاد توجیه اقتصادی، مالکان شناور های ایرانی نیز بدون شک نسبت به تردد در این مسیر اقدام خواهند کرد.
وی خاطرنشان ساخت: شناوری که قرار است در این مسیر تردد کند شناوری با ظرفیت 50 نفر تا 100 نفر است که بسته به امکان سنجی و تقاضای سفر گردشگران، تعداد ترددهای شناور در هفته مشخص خواهد شد.
به گفته مشتاق گوهری در گام نخست این شناور فعالیت خود را هفته ای یک بار شروع خواهد کرد و به تدریج تعداد سفرهای دریایی افزایش خواهد یافت.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد: پیش بینی می شود بخش عمده ای از کسانی که به عمان سفر کنند در مراحل ابتدایی، بومیان منطقه باشند که همواره به این کشور تردد دارند.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه برخی بومیان چابهار به کار تجارت با عمان مشغول هستند، لذا انتظار می رود این خط دریایی در گام نخست مورد استقبال مردم محلی دو کشور واقع شود.
وی اظهارداشت: قصد داریم با انجام تبلیغات گسترده از طریق دفاتر خدمات مسافرتی سراسر کشور نسبت به جذب گردشگران برای سفر دریایی در مسیر چابهار- عمان اقدام کنیم.
مشتاق گوهری بیان کرد: رونق این خط دریایی علاوه بر رونق گردشگری دریایی منطقه باعث خواهد شد تا استان سیستان و بلوچستان و به ویژه شهرستان چابهار میزبان گردشگران سراسر کشور که قصد سفر از این خط دریایی را دارند، باشد که این امر مزیت بزرگی در راه توسعه توریسم استان محسوب می شود.