به گزارش مانا هادی بهادری با اشاره به بهبود نسبی وضعیت دریاچه ارومیه گفت: اگرچه طی سال های اخیر تراز سطح آب دریاچه ارومیه نسبت به سال 84 به شدت کاهش یافته اما با انجام فعالیت دستگاههای متولی و ستاد احیای دریاچه ارومیه، درمدت اخیر شاهد بهبود نسبی وضعیت این دریاچه بودهایم.
وی با تاکید بر اینکه افزایش نسبی تراز سطح آب دریاچه ارومیه تنها حاصل بارشهای اخیر نیست، افزود: در واقع تلاشها در مدت گذشته بهتر و مناسب تر شده، البته کاهش تراز سطح آب در روزهای اخیر هم به دلیل گرمای هوا و افزایش مصرف آب در بخش کشاورزی بوده است.
بهادری با بیان اینکه طبق روال همیشگی تراز سطح آب دریاچه تا پایان شهریورماه رو به کاهش است، اذعان داشت: تراز سطح آب در فصل پاییز و زمستان تا حدودی بهار افزایش خواهد یافت، تا جایی که اختلاف تراز سطح آب دریاچه در فصل گرما و سرما حدود یک متر است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به منابع مالی برای احیای دریاچه ارومیه یادآور شد: مبلغی از محل صندوق توسعه ملی و مبلغی هم از بخش مدیریت بحران کشور برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده که در بهبود نسبی دریاچه تاثیر داشته اما برای ساماندهی کامل مشکلات، بودجهای مشخص را باید در نظر گرفت، بنابراین دریاچه نیازمند حمایتهای بودجهای است.
وی عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه را با توجه به تخصیصهای صورت گرفته مناسب دانست و گفت: وضعیت دریاچه نسبت به دو سال گذشته بهتر شده اما با مدیریت کارآمدتر و همکاری همهجانبه اقدامات موثرتری را میتوانیم شاهد باشیم.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی،با تاکید برتبدیل شدن دریاچه ارومیه به کویر نمکی و آسیب دیدن 14 میلیون انسان، خاطر نشان کرد: درخصوص دریاچه ارومیه درک عمق فاجعه و تبدیل شدن دریاچه به کویر نمکی و آسیب دیدن 14 میلیون انسان حائز اهمیت است؛ مشکل این دریاچه مشکلی ملی است که در دراز مدت و با اهتمام بیشتر ستاد احیای دریاچه ارومیه حل خواهد شد.
شایان ذکر است بر اساس آخرین اخبار و اطلاعات محیط زیست ایران، پس از آنکه تراز سطح آب دریاچه ارومیه در روز دوم خرداد به بالاترین سطح در سه سال اخیر یعنی به ۱۲۷۱٫۱۵ متر از سطح دریا رسید، تراز سطح آب دریاچه رو به کاهش نهاده و در روز چهارم خرداد به ۱۲۷۱/۱۳ و در روز هفتم خردادماه به ۱۲۷۱/۱۱ و نهایتا در روز بیست و پنج خرداد نیز به ۱۲۷۱/۰۲ متر از سطح دریا رسید.