به گزارش گروه بینالملل مانا به نقل از چاینا دیلی؛ نشست آتی تجاری سوئد پس از مذاکرات ژنو در ماه مه و نشست لندن در ماه ژوئن اهمیت ویژهای دارد؛ زیرا جامعه جهانی چشمانتظار است تا دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان به تفاهم بیشتری در زمینههای مشترک تجاری دست یابند؛ تفاهمی که میتواند اطمینان بیشتری برای اقتصاد جهانی به همراه داشته باشد.
لیو شیانگ، پژوهشگر آکادمی علوم اجتماعی چین، در اینباره گفت: «برگزاری سه دور مذاکره تجاری در سطح عالی میان دو کشور نشاندهنده تمایل متقابل برای کاهش تنشها و تثبیت روابط اقتصادی است.»
بر اساس این گزارش، مذاکرات پیش از تاریخ ۱۲ اوت برگزار میشود؛ زمانی که مهلت توقف ۹۰ روزهای که پکن و واشنگتن برای کاهش تعرفههای سنگین بر سر آن توافق کرده بودند، به پایان خواهد رسید.
لیو شیانگ افزود: «رویکرد چین بر این باور استوار است که روابط اقتصادی چین و آمریکا باید مبتنی بر منافع متقابل و همکاری برد-برد باشد. اکنون توپ در زمین واشنگتن است و این کشور باید برای دستیابی به راهحلهای اساسی با چین همکاری کند.»
در همین زمینه، مایکل شومان، رئیس هیئتمدیره انجمن فدرال توسعه اقتصادی و تجارت خارجی آلمان، تأکید کرد: «هرگونه پیشرفتی که در استکهلم حاصل شود و به روابط تجاری پایدارتر و سازندهتر منجر گردد، سیگنالی مثبت برای همگان خواهد بود.»
او افزود: «جهان با دقت نظارهگر است تا ببیند دو قدرت بزرگ اقتصادی چگونه اختلافات خود را مدیریت میکنند و در طول مذاکرات سوئد به زمینههای مشترک دست مییابند؛ چرا که نتیجه این گفتوگوها، هرچه باشد، تأثیر مستقیمی بر اقتصادها و کسبوکارهای سراسر جهان خواهد داشت.»
در ادامه گزارش آمده است بانک جهانی در ماه ژوئن، به دلیل تشدید تنشهای تجاری چین و آمریکا، عدم قطعیت سیاستها و احتمال اعمال تعرفههای بیشتر از سوی واشنگتن، پیشبینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۵ را از ۲.۷ درصد به ۲.۳ درصد کاهش داده است.
جک پری، رئیس گروه ۴۸ و مدیرعامل شرکت صادرات لندن، یادآور شد: «آمریکا و چین بهعنوان دو اقتصاد بزرگ جهان، هم قدرت و هم مسئولیت ایجاد یک توافق معقول را دارند.»
او تأکید کرد: «آنچه بازارها، صاحبان کسبوکار و مدیران انتظار دارند، وعدههای بزرگ نیست؛ بلکه یک توافق پایدار است. این مذاکرات شاید نتواند همه مسائل پیچیده را حل کند، اما باید تأیید کند که در جهانی در حال دگرگونی، همکاری امری بسیار ضروری است.»
تحلیلگران در عین حال هشدار میدهند که ماهیت یکجانبه و قلدرمآبانه سیاستهای واشنگتن نشان میدهد امتیازاتی که منافع ملی یا نظام تجارت چندجانبه را قربانی کنند، هرگز گزینهای قابل قبول نخواهد بود.
چن ونلینگ، اقتصاددان ارشد سابق مرکز مبادلات اقتصادی بینالمللی چین، در این زمینه گفت: «چین در حال مذاکره استراتژیک با آمریکا نهتنها برای منافع خود، بلکه برای کل جامعه بینالمللی تلاش میکند که در نظام تجارت جهانی سهم دارند.»
در همین حال، مقامات چینی تأکید کردهاند اقدامات متقابل و قاطع پکن علیه واشنگتن پیامی روشن به جامعه بینالمللی است مبنی بر اینکه چین در دفاع از حقوق و منافع خود ایستادگی خواهد کرد. آنها همچنین خاطرنشان کردند که درهای چین برای مذاکره با آمریکا برای رفع اختلافات تجاری همواره باز است، اما پکن در مسائل اساسی و بنیادی هرگز تسلیم نخواهد شد.
شایان ذکر است، بسیاری از رسانههای چینی گزارش دادهاند که احتمال دارد چین و آمریکا در دور سوم مذاکرات، مهلت توقف ۹۰ روزه تعرفهها را برای سه ماه دیگر تمدید کنند.