دکتر محمد طالبی متین در گفتوگو با خبرنگار مانا یکی از مهمترین چالشهای پیش روی محیط زیست سواحل مکران را تأمین آب شرب و احداث آب شیرین کنها اعلام کرد و گفت: سوء مدیریت در تأمین آب شرب به ویژه در مناطق ساحلی، چالشهایی ایجاد کرده که به دنبال آن نیاز به استفاده از آب شیرین کنها در حال افزایش است.
مدیرکل دفتر زیست بومهای دریایی معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: به همین منظور و در راستای کاهش آسیبهای زیست محیطی، سازمان محیط زیست تدابیری اخذ میکند تا اثرات مخرب محیط زیستی آب شیرین کنها به حداقل ممکن برسد.
وی با تأکید بر اینکه نصب آب شیرین کنها در سواحل مکران، آسیبهای بسیار کمتری تا نصب آب شیرین کنها در سواحل خلیج فارس دارد، تصریح کرد: مکان یابی و جانمایی آب شیرین کنها و تدوین دستور العمل زیست محیطی آب شیرین کنها از جمله اقدامات مهمی است که در راستای حفاظت محیط زیست سواحل مکران صورت گرفته است.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: با توجه به تأکید اسناد بالا دستی توسعه در زمینه لزوم تامین آب شرب و صنعت از سواحل جنوب کشور، مطالعات پهنه بندی اولویت تأسیسات نمک زدایی از آب دریا در خط ساحلی خلیج فارس و دریای عمان در استانهای سیستان و بلوچستان و خوزستان با هدف دستیابی به اهداف توسعه پایدار و حفاظت از مناطق حساس و زیستگاههای ساحلی دریایی انجام شد.
دکتر طالبی متین با اشاره به اینکه این پروژه در راستای به حداقل رساندن تخریب محیط زیست از طریق تعیین مناطق مناسب جهت استقرار صنایع نمک زدایی در سواحل این استانها با مشارکت صندوق ملی محیط زیست انجام شده است، اذعان داشت: بدین ترتیب، پهنه بندی سواحل جنوب کشور جهت استقرار این تأسیسات تکمیل شده است.