رضا عباسپور نادری در گفتوگو با خبرنگار مانا با اشاره به اینکه سال گذشته ۷۳ فروند شناور کیلکاگیر در آبهای استانهای مازندران و گیلان به صید کیلکا اشتغال داشتند، بیان داشت: امسال با حذف چهار فروند شناور از چرخه صیادی کیلکا، تعداد شناورهای فعال به ۶۹ فروند کاهش یافت.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، تصریح کرد: امسال ۴۳ فروند شناور کیلکاگیر به صید این گونه ماهی در آبهای استان مازندران و تعداد ۲۶ فروند شناورهای کیلکاگیر در استان گیلان فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه صید کیلکاماهیان دریای خزر از ابتدای تیر ماه امسال آغاز شده است، گفت: براساس آخرین آمار ارائه شده، میزان صید کیلکاماهیان دریای خزر به ۱۱ هزار و ۱۵۲ تن رسیده که با توجه به اینکه درمدت مشابه سال گذشته میزان صید ۱۱ هزار و ۸۶۵ تن کیلکا ماهی به ثبت رسیده بود، صید امسال تا کنون از کاهش ۳ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همراه است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، تاکید کرد: کیلکاماهیان از آبزیان ارزشمند دریای خزر هستند که با استفاده از روش صید تورهای قیفی شکل توسط لنجهای صیادی کیلکاگیر برداشت میشوند.
وی یادآور شد: ارزش غذایی و پروتئینی بالا در کیلکاماهیان میتواند پتانسیل مناسبی برای مصرف انسانی و ایفای نقش بیشتر در تغذیه روزمره مردم باشد تا هم نیاز به پروتئین سفید را مرتفع نموده و هم به دلیل فروش با قیمت بهتر، تأمین منافع جامعه صیادی زحمتکش و پر تلاش را به صورت مناسب تری انجام دهد.
گفتنی است، شانهدار مهاجم "منوبسیس لیدی" معروف به ژله فیش، که به احتمال قریب به یقین توسط آب بالاست کشتیها از دریای سیاه به دریای خزر راه یافت در سال ۲۰۰۰ میلادی در سرتاسر این دریا در مناطقی که شوری بالاتر از ۴.۳ گرم در هزار شوری بود، گسترش پیدا کرد. این مسأله که کاهش شدید نسل ماهیان کلیکا را به دنبال داشت باعث شد میزان صید این ماهیان در سواحل جنوبی دریای خزر از مقدار ۹۵ هزار تن در سال ۱۹۹۹ با پنج برابر کاهش به ۱۹ هزار و ۶۰۰ تن در سال ۲۰۰۴ برسد که این امر مشکلات فراوانی را برای شاغلین این بخش و صنایع جانبی آن به و جود آورد و صیادان از نظر تامین معیشتی در تنگنا قرار گرفتند.