۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳

بلوم جلبکی در آب‌های ساحلی بندرعباس

رئیس پژوهشگده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان از بلوم جلبکی و تغییر رنگ آب‌های ساحلی بندرعباس خبر داد.
کد خبر: ۱۰۱۵۹۴

بلوم جلبکی در آب‌های ساحلی بندرعباس

 

صدیق مرتضوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مانا در بندرعباس در این ارتباط اظهار کرد: پایش و نمونه‌برداری از آب‌های ساحلی به صورت دوره‌ای و منظم توسط این پژوهشکده انجام می‌شود.
وی افزود: در پایش آب‌های ساحلی بندرعباس طی روز‌های ابتدایی دی‌ماه جاری، نمونه‌برداری و ارزیابی محدوده آب‌های ساحلی منطقه سورو و فرودگاه بندرعباس انجام شده است.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان خاطرنشان کرد: طی این پایش، لکه‌ها و ﻧﻮارﻫﺎی ﺳﺒﺰ رنگ در آب‌های ساحلی مشاهده شد و بررسی آن در دستور کار قرار گرفت.
مرتضوی با اشاره به بررسی دقیق‌تر این لکه‌ها توسط متخصصان و کارشناسان این پژوهشکده، گفت: ﺑﺮرسی آزمایشگاهی نمونه‌ها حاکی از حضور Noctiluca scintillans  به همراه ریزجلبک سبز Pedinomonas noctilucae از خانواده  Prasinophyceae گونه همزیست بوده است.
وی با اشاره به نتایج حاصل از پایش‌های صورت گرفته در زمان مشابه سال‌های گذشته، بیان کرد: طی سال‌های ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۲، به طور ممتد در فاصله زمانی اواخر آذر تا اواسط فروردین در نقاط مختلف آب‌های استان هرمزگان حضور این گونه به حالت شکوفا و مقطعی و کوتاه مدت ثبت شده است.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان اضافه کرد: نتایج همین بررسی‌ها حاکی از آن بوده، که هیچگونه مرگ و میری در این مدت مشاهده نشده است.
مرتضوی ادامه داد: شکوفایی این گونه به صورت مقطعی بوده و فاقد هرگونه اثرات مضر و منفی بر اکوسیستم دریایی است، اما در صورت طولانی بودن، به علت ایجاد کمبود اکسیژن و همچنین لاشه ژلاتینی می‌تواند سبب مرگ و میر آبزیان و مسدود کردن فیلتر‌های آبشیرین‌کن‌ها شده و خسارت‌زا باشد.
گفتنی است، نوکتی لوکار از رده دینوفیسه‌ها یک ریز جلبک تک سلولی هتروتروف در اندازه ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میکرون که دارای خاصیت نورزایی نیز می‌باشد.
در بخش‌هایی از نوار ساحلی استان هرمزگان، این موجودات به «هو چراغی» یا همان آب چراغی یا چراغ آب دریا معروف است.
حضور ناکتیلوکا در چند دهه اخیر در شمال اقیانوس هند، آب‌های ساحلی پاکستان و دریای عمان در تابستان و زمستان گزارش شده است. شکوفایی جلبکی زمستانی ناکتیلوکا از سال ۲۰۰۳ تاکنون رخ داده و تعداد پژوهش‌ها بر روی پدیده شکوفایی جلبکی این گونه در شمال اقیانوس هند در یک دهه اخیر افزایش یافته است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار