حمید ظهرابی در گفتوگو با خبرنگار مانا در خصوص چگونگی ایجاد امکانات گردشگری جهت ورود گردشگران به جزیره آشوراده به وجود قلعه تاریخی در این جزیره اشاره کرد و گفت: با توجه به توافق صورت گرفته میان محیط زیست و مدیران استان گلستان در توسعه طبیعتگردی جزیره آشوراده تصمیماتی در خصوص این قلعه اخذ شده است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: بر این اساس مقرر شد قلعه تاریخی آشوراده بر اساس طرح مصوب وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با رعایت الزامات محیط زیست و حفظ حریم میراثی آن جهت بازدید گردشگران مهیا شود.
به گفته وی، این آمادگی و ساماندهی از طریق ایجاد فضای سبز با گونههای گیاهی بومی و سازگار، تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست در محوطه قلعه و بدون هیچ گونه ساخت و ساز جدید انجام خواهد شد. این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، اذعان داشت: همچنین سازوکارهایی نظیر ایجاد شرکت تعاونی جامعه محلی دارای مستثنیات قانونی با هدف تقویت نقش جامعه محلی و توسعه معیشتهای پایدار در طرح طبیعت گردی جزیره آشوراده در دستور کار قرار گرفته است.
جزیره آشوراده در ۱۰ کیلومتری بندر ترکمن واقع شده است و تنها ۴۰ کیلومتر با گرگان فاصله دارد. این جزیره از شمال به دریاچه کاسپین، از شرق به تنگهای باریک به نام «تنگه چپقاوغلی»، از غرب به کانال طبیعی خزینی و ادامه شبهجزیره میانکاله و از جنوب به خلیج گرگان منتهی میشود. این جزیره، یکی از محبوبترین جاهای دیدنی بندر ترکمن به حساب میآید که هر سال گردشگران زیادی از آن دیدن میکنند. قلعه آشوراده مربوط به اوایل دوره قاجار است و در شهرستان ترکمن، بخش مرکزی، جزیره آشوراده واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ بهمن ۱۳۸۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.