به گزارش مانا، اولین جلسه کارگروه گردشگری ساحلی و دریایی استان گلستان امروز شنبه ۱۹ آبانماه ۱۴۰۳ با حضور سیدمهدی مهیائی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان، محمدجواد ساوری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان، مدیران و نمایندگان دستگاههای اجرایی مرتبط (فرمانداری بندر گز، فرمانداری بندر ترکمن، راه و شهرسازی، سازمان بنادر و دریانوردی، منابع طبیعی و آبخیزداری، دفتر فنی استانداری، شهرداری بندر گز) در راستای همگرایی بین دستگاهها در محل استانداری گلستان برگزار شد.
کارگروه گردشگری ساحلی و دریایی به ریاست استاندار گلستان، جانشینی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و دبیری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و در راستای همگرایی بین دستگاهها برای رونق گردشگری ساحلی و دریایی استان تشکیلشده است.
عرصههای ساحلی واگذارشده به سرمایهگذاران تعیین تکلیف شود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم رونق گردشگری در جزیره آشوراده بود، گفت: در زمینه ایجاد زیرساختها در جزیره آشوراده اقدامات نسبتاً خوبی عملیاتی شد و لازم است در دولت چهاردهم این اقدامات و ایجاد زیرساختهای مناسب در جزیره توسعه یابد.
محمدجواد ساوری خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران خوبی در شهرستان بندر ترکمن داریم که آمادگی دارند در حوزه گردشگری دریایی در سواحل این شهرستان سرمایهگذاری کنند.
وی بیان کرد: یکی از موضوعات مهم که در جلسات مختلف مورد تأکید استاندار محترم بود تعیین تکلیف عرصههایی است که در سواحل استان بعضاً به سرمایهگذار واگذارشده، اما متأسفانه علیرغم گذشت زمان زیادی، اقدام خاصی در آن صورت نگرفته است که باید این زمینها تعیین تکلیف و خلع ید شوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان تصریح کرد: با توجه به تخصیص اعتبارات لازم در خصوص ایجاد جاده دسترسی به ساحل گمیشان متأسفانه ادارهکل منابع طبیعی از اجرای آن جلوگیری کرده و ایجاد زیرساختهای گردشگری در این منطقه متوقفشده است.
گردشگری در بندر گز با گردشگری دریایی رونق میگیرد
فرماندار شهرستان بندرگز نیز در اولین جلسه کارگروه گردشگری ساحلی و دریایی استان گلستان، گفت: گردشگری در شهرستان بندر گز با گردشگری دریایی رونق خواهد گرفت؛ ازاینرو حتماً باید به این موضوع توجه لازم شود.
صابر حسنپور در ادامه بیان کرد: یکی از مهمترین اقدامات در این دولت خلع ید از سرمایهگذار ساحل بندر گز است. این پروژه چندین سال به همان حالت رهاشده بود و اقدام خاصی در آن صورت نگرفته بود.
وی با اشاره به اینکه این عرصه واگذارشده به سرمایهگذار در بهترین نقطه در ساحل بندر گز قرارگرفته و زیرساختهای اولیه در آن اجرایی شده است، تصریح کرد: این منطقه میتواند نماد گردشگری دریایی در ساحل بندر گز باشد و توسعه زیرساختهای گردشگری با این منطقه میتواند رونق بگیرد.
ورزشهای آبی و ساحلی قابلیتی ویژه برای توسعه گردشگری در بندر ترکمن
معاون فرمانداری شهرستان بندر ترکمن نیز در این جلسه گفت: ساحل بندر ترکمن قابلیتها و ظرفیتهای بالقوه فراوانی دارد که متأسفانه نتوانستیم بهدرستی از آن بهره ببریم.
مسلم حسنپور تأکید کرد: در ساحل بندر ترکمن قابلیتها و ظرفیتهای گوناگونی بهویژه گردشگری ورزشی آبی-ساحلی وجود دارد و سرمایهگذار نیز در این بخش است و میتوان از این پتانسیل با توجه به همکاری و هماهنگی بین بخشی با سایر دستگاههای اجرایی بهره برد.
وی یادآور شد: پروژه شمیم خزر بسیاری از راهها را طی کرده، اما متأسفانه تاکنون مجوزی را در این خصوص اخذ نکرده است؛ منتظریم تا این پروژه مجوزهای لازم را در حوزه توسعه گردشگری از دستگاههای اجرایی متولی اخذ کند.
توسعه گردشگری در سواحل استان منوط به تدوین طرح و اخذ مجوز
در بخش دیگری از این جلسه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در هر منطقهای که در نظر است زیرساختهایی در راستای رونق گردشگری در آن ایجاد شود میبایست طرح متناسب با آن تدوین و در کمیتههای ادارهکل منابع طبیعی موردبررسی و اخذ مجوز گردد.
حمید سلامتی بیان کرد: ما با توسعه گردشگری دریایی در مناطق ساحلی استان در صورت داشتن طرح و مجوز لازم از منابع طبیعی موافق هستیم.