به گزارش مانا از بندرعباس، محمد صدیق مرتضوی در این ارتباط اظهار کرد: سومین گشت پروژه بررسی عوامل محیطی و مدیریتی مؤثر در بروز بیماری حاد هپاتو پانکراس منتخب در آبهای دریای عمان انجام شد.
وی با بیان اینکه این پروژه به صورت مشترک بین سازمان دامپزشکی و مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی انجام میشود، افزود: هدف از اجرای این پروژه تعیین عوامل محیطی و مدیریتی در استخرهای منتخب و تعیین رتبه بندی تأثیر عوامل مدیریتی- محیطی در بروز یا پیشگیری در استخرهای منتخب است.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان با اظهار اینکه پروژه پایش مزارع میگوی استان از فروردین امسال شروع شده است، اضافه کرد: نمونهبرداری در فواصل زمانی، به صورت دوبار در هر ماه انجام میشود و در صورت مشاهده بیماری نیز دوره برداشت زمانی کوتاه میشود.
مرتضوی ادامه داد: تاکنون نیز دو گشت در تیر ماه انجام شده و گشت سوم نیز در حال اجرا است که طی آن نمونهبرداری از دو مزرعه با سه استخر در سایت تیاب شمالی و دو مزرعه با سه استخر در سایت تیاب جنوبی، کانال زهکش و محل آبگیری به منظور سنجش میزان مواد مغذی(نیترات، نیتریت، فسفات و آمونیاک) صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه طی این پایش پارامترهای محیطی مانند دما، شوری، اکسیژن و PH با استفاده از دستگاه مولتی پارامتر دیجیتال در محل صورت میگیرد، بیان کرد: با نتایج این پروژه، مشخص میشود چه شاخصهاي محيطي و مديريتي در بروز يا پيشگيري از بيماري مؤثرند و احتمالاً اين عوامل با چه تغييراتي و به چه ميزان ميتوانند نقش بازدارنده و پيشگيري کننده در بروز بيماري را داشته باشند.