به گزارش گروه بینالملل مانا به نقل از MARITIME EXECUTIVE؛ بر اساس آخرین آمار انجمن جهانی باد فراساحلی (WFO) علیرغم انتظار کاهش در ظرفیت اضافه شده سالانه، چین رهبری خود را در رقابت جهانی برای تأسیسات جدید توربین بادی فراساحلی حفظ کرده است.
گزارش سالانه WFO نشان میدهد که در سال ۲۰۲۲ میلادی نزدیک به هفت گیگاوات به ظرفیت بادی فراساحلی در چین اضافه شد که در مقایسه با ۱۲ و ۷ دهم گیگاوات ظرفیت جدید که در سال ۲۰۲۱ میلادی به شبکه ملی اضافه شد، کاهش قابل توجهی داشت.
علیرغم این کاهش، چین همچنان در ظرفیت انرژی بادی جدید در سالی که مجموعاً ۹ و ۴ دهم گیگاوات به ظرفیت بادی فراساحلی اضافه شد؛ پیشتاز بود، که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۵ و ۶ دهم گیگاوات کاهش قابل توجه داشت.
لازم به ذکر است؛ چین ظرفیت جدید توربین بادی نصب شده جهانی را از ۴۸.۱ درصد گیگاوات به ۵۷.۶ گیگاوات رساند.
طی سال ۲۰۲۱ میلادی، چین با ۲۵.۶ دهم گیگاوات توربین نصب شده جایگاه خود را به عنوان بزرگترین بازار توربین بادی فراساحلی جهان گسترش داد و به دنبال آن بریتانیا با ۱۳.۶ دهم گیگاوات، آلمان با ۸ گیگاوات و هلند با ۳ گیگاوات قرار داشتند.
اکنون ۴۴ درصد از کل توربین بادی فراساحلی جهان در آبهای چین نصب شده است.
این گزارش نشان میدهد که ۴۲ مزرعه بادی فراساحلی جدید در سراسر جهان در سال گذشته به بهره برداری رسیدند که ۲۹ مورد از آنها در چین، پنج مورد در ویتنام و دو مورد در ژاپن نصب شده است. بریتانیا، کره جنوبی، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و آلمان نیز هر یک، یک نیروگاه بادی راه اندازی کردهاند.
«گونار هرزیگ»، مدیرعامل WFO گفت: ما شاهد پیوستن بسیاری از کشورهای دیگر از سراسر جهان به صنعت باد فراساحلی در چند سال آینده خواهیم بود.
«گونار هرزیگ» اعلام کرد: فرانسه و ژاپن برای اولین بار مزارع بادی فراساحلی خود را در مقیاس تجاری نصب کردهاند. فرانسه از تکمیل مزرعه بادی سنتنازایر با ظرفیت ۴۸۰ مگاوات استقبال کرد و ژاپن مزرعه بادی بندر آکیتا/نوشیرو را با ظرفیت ۱۴۰ مگاوات راهاندازی کرد.
تأسیسات جدید بادی فراساحلی قرار است در سال ۲۰۲۳ میلادی به رکورد ۴.۱۸ دهم گیگاوات برسند و سرزمین چین بیش از نیمی از کل را تشکیل خواهد داد.
امسال، شش بازار، بیش از یک گیگاوات اضافه خواهند کرد، از جمله تایوان که برای اولین بار بیش از دو گیگاوات ظرفیت جدید نصب خواهد کرد.
پیشبینی میشود ساختوساز سالانۀ توربینهای بادی فراساحلی در سال ۲۰۳۰ میلادی به ۷.۴۵ دهم گیگاوات برسد که زیربنای آن بازارهای چین، بریتانیا، آلمان و هلند است. بازارهای نوظهور مانند ایالات متحده، تایوان، فرانسه، کره جنوبی، لهستان و ژاپن سهم قابلتوجهی خواهند داشت، در حالیکه نروژ، هند، اسپانیا و یونان اولین پروژههای خود را در اواخر دهه ۲۰۲۰ میلادی نصب خواهند کرد.
در دهۀ بعد از ۲۰۳۰ میلادی، بازارهای جدید بیشتری از جمله کلمبیا، برزیل و سوئد به ساختهای جدید کمک خواهند کرد.
از سال ۲۰۳۱ تا ۲۰۳۵ میلادی، میانگین تاسیسات جدید ۶.۴۵ گیگاوات در سال پیشبینی میشود که در سال ۲۰۳۵ میلادی به ۲.۴۸ دهم گیگاوات میرسد، زمانیکه انتظار میرود تأسیسات بادی فراساحلی جهانی به ۵۱۹ گیگاوات برسد.