حبیب فرشی ستوده در گفتگو با خبرنگار مانا با بیان اینکه نمایشگاه صنایع دریایی سه هدف عمده را پیگیری میکند که یکی از آنها نمایش توانمندیهای بخش خصوصی و دریایی کشور در حوزه دریایی است، تصریح کرد: نمایشگاه فرصتی فراهم میسازد تا بتوانیم کلیه ظرفیتهای دریایی داخلی را برای رونق بحشیدن به کسب و کارهای این حوزه بشناسیم و به کار ببریم.
وی دومین هدف از برگزاری نمایشگاه صنایع دریایی را اعلام نیاز بخش خصوصی به خصوص کارفرمایان دولتی و وابسته به دولت به عنوان کارفرمایان بزرگ دریایی کشور دانست و افزود: با افزایش تعامل بین این بخشها بخش خصوصی و صنایع مربوطه با نیازسنجی کارفرمایان نسبت به تأمین نیازهای آنان مساعی خود را به کار میگیرند.
مدیر دفتر روشها و قوانین دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی ایجاد فرصتهای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بخش دریایی را یکی از مهمترین کارکردهای نمایشگاه صنایع دریایی دانست که با توجه به بکر بودن این بخش در کشور به نظر میرسد که باید این فرصت را نیز مغتنم شمرد.
وی ادامه داد: در راستای تحقق اهداف یاد شده شورای عالی صنایع دریایی از برگزار کنندگان نمایشگاه صنایع دریایی درخواست کرده که محلهای مشخصی را در نمایشگاه پیشِ رو در جزیره کیش برای دیدار رو در روی شرکت کنندگان فراهم سازند که در آنها نوآوریها و توانمندی بخشهای مختلف فرصت ظهور و بروز پیدا کند.
فرشی ستوده در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع انتخاب رئیس جدید دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی پرداخت و در این باره گفت: با توجه به بازنشسته شدن جناب آقای مرندی، وزیر محترم صمت به عنوان مقام بالادستی جایگزین ایشان را منصوب خواهند کرد.
وی در رابطه با آخرین اقدامات این شورا نیز تصریح کرد: طرح تحول دریایی که طی آن ۱۵۸ شناور مورد نیاز شرکتهای ملی نفتکش ایران و گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به همراه سازمان بنادر و دریانوردی میبایست از سوی صنایع کشتی سازی داخلی ساخته شوند در حال اجراست و هم اکنون قرادادهای ساخت مختلفی با شرکتهای ایزوایکو، صدرا و سازمان صنایع دریایی منعقد شده است.
مدیر دفتر روشها و قوانین دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی خروج شناورهای خارجی از خدمات به شرکت نفت را از دیگر اقدامات شورا اعلام کرد و گفت: بر این اساس با پایان قرارداد اجاره شناورهای خارجی فعال در این حوزه شرکت نفت موظف شده است که تنها از شناورهای داخلی استفاده کند.
جایگزینی ۴۵۰۰ شناور فرسوده و سنتی موضوع دیگری بود که فرشی ستوده به آن اشاره کرد و با تأکید بر اینکه این شناورها باید با نمونههای استاندارد جایگزین شوند، گفت: با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مذاکراتی انجام شده که با طراحی این وزارتخانه دانش ساخت شناورهای سنتی یا همان لنج در حوزه گردشگری مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه با تأکیدات مقام معظم رهبری حمایت از شرکتهای دانش بنیان به صورت جدی تری در دستور کار شورای عالی صنایع دریایی قرار گرفته است، تصریح کرد: شورای عالی سیاستهای صندوق توسعه صنایع دریایی را تعیین میکند، بر این اساس مقرر شده است که این صندوق شرکتهای دانش بنیان را در اولویت قرار داده و به صورت خارج از نوبت تسهیلات ارزان قیمت لازم را در اختیار آنان قرار دهد همچنین مقرر شد وزارت صمت سود و کارمزد تسهیلات شرکتهای دانش بنیان را پرداخت نماید تا عملاً این تسهیلات به حالت قرضالحسنه دربیاید.