به گزارش خبرنگار مانا از بوشهر، رئیس دانشگاه خلیج فارس در مراسم آغاز همایش بینالمللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس اظهار داشت: براساس اسناد و شواهد تاریخی، خلیج فارس همواره مهد تاریخ، فرهنگ و تمدن بوده و هدف از برگزاری این همایش پاسداشت و ارج گزاری این موضوع و توجه به گسترش تعاملات و مناسبات فرهنگی و اجتماعی در این حوزه تمدنی و توسعه مناسبات حوزههای مختلف منطقهای و فرامنطقهای است.
محمد مدرسی، با اشاره به بیان رهبر معظم انقلاب، گفت: خلیج فارس یک دریای اسلامی است که مرکز مهم انرژی برای همه جهان به شمار میرود.
وی افزود: این آبراهه بینالمللی پیش از آنکه یک منطقه اجتماعی باشد حوزهای معرفتی است و دانشگاه خلیج فارس با بیش از ربع قرن سابقه علمی و فرهنگی و براساس اسناد بالا دستی و بهویژه سند راهبردی دانشگاه حمایت از فعالیتهای خلیج فارس پژوهی را در صدر فعالیتهای علمی خود قرار داده است.
وی ضمن تقدیر از مسئولان استانی، کشوری و پژوهشگرانی که در برگزاری این همایش همکاری کردند، گفت: به گفته رهبر معظم انقلاب خلیج فارس خانه ما است.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی خلیج فارس تصریح کرد: شناخت فرهنگها و تمدنهای دریایی با تکیه بر منطقه خلیج فارس، ابعاد تعامل ساحلنشینان خلیجفارس با حوزه اقیانوس هند و تعاملات منطقهای خلیج فارس و مناطق پسکرانهای از مهمترین محورهای این همایش است.
حسن الهیاری افزود: مجموع این محورها به دنبال این است که نشان دهد، تاریخ خلیج فارس حکایت از یک سابقه تعاملی و مسالمت آمیز است و نه تقابلی.
الهیاری، مجموعه مقالات دریافت شده در دبیرخانه همایش را بیش از ۱۷۰ چکیده عنوان کرد و ادامه داد: ۵۰ مورد از چکیدهها از نظر علمی واجد شرایط نبودند و ۱۲۰ مقاله در حال آماده سازی و چاپ به زبانهای فارسی عربی و انگلیسی است.
به گفته الهیاری، مقالات داوری و تعیین تکلیف شده ۷۰ عنوان است و پیشبینی ما این است که ۸۰ مقاله کامل به زبان انگلیسی، عربی و فارسی چاپ شود.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی خلیج فارس گفت: مقالات دریافت شده از محققان کشورهای ایران، ایتالیا، آلمان، عراق، کویت، عمان، الجزایر، لیبی و سودان است.
وی ادامه داد: امروز در دو نوبت صبح و بعدازظهر ۲۴ عنوان مقاله شاخص ارائه میشود که پژوهشگرانی از ایران و کشورهای عراق، عمان، کویت و ایتالیا برای ارائه منتخب شدهاند.
دبیر اجرایی همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس اضافه کرد: آیین اختتامیه روز نخست همایش در ساعت ۲۰ برگزار میشود و روز دوم همایش در شهر سیراف در قالب ششمین نشست تخصصی ادامه مییابد.
الهیاری افزود: در این نشست که ساعت ۱۴ تا ۱۶ با موضوع "باستانشناسی و تاریخ باستانی خلیج فارس" برگزار میشود، پژوهشگران به ارائه پنج مقاله میپردازند.
وی اعلام کرد: در ادامه آیین رونمایی از کتاب "آب برای سرزمین مقدس سیراف" نوشته محسن جواهری رونمایی میشود و بازدید از محوطه تاریخی سیراف برنامه پایانی همایش بینالمللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس است.