عادل دریس در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: طی پنج ماهه نخست امسال، صادرات کالا در بخش کانتینری از رشد خوبی برخوردار بوده است.
مدیر اداره بندر و دریانوردی خرمشهر ادامه داد: اما در همین مدت مذکور در بخش صادرات کالا های عمومی از طریق بندر خرمشهر دارای رشد منفی بوده ایم.
وی اذعان داشت: طی پنج ماهه نخست امسال در بخش تردد مسافران از طریق شناورها به این بندر و نیز تخلیه خودرو در بندر خرمشهر با رشد همراه بوده است.
به گفته دریس، همواره به صورت روزانه شاهد تردد شناورهای مسافربری فعال در مسیر بندر خرمشهر- بندر بصره و نیز بندر خرمشهر- کویت هستیم.
این مقام مسئول در استان خوزستان افزود: یکی از دلایل رشد منفی در بخش صادرات کالاهای عمومی به این مربوط می شود که از ابتدای امسال، بخشی از باری که از طریق خرمشهر به بندر بصره می رفت؛ از طریق خشکی و مرز شلمچه وارد عراق می شود.
دریس در ادامه سخنان خود اظهار داشت: همین امر باعث کاهش صادرات از طریق بندر خرمشهر در سال جاری شده است.
مدیر اداره بندر و دریانوردی خرمشهر تاکید کرد: همچنین به نظر می رسد افزایش تعرفه صادرات سیمان از سوی عراق یکی ازدلایل کاهش صادرات به این کشور از طریق بندر خرمشهر باشد که از ابتدای سال نیز شاهد این اثرات بوده ایم.
وی خاطرنشان ساخت: چرا که سیمان به عنوان یکی از مهمترین کالاهای صادراتی به عراق از طریق بندر خرمشهر محسوب می شود و ظاهراً افزایش تعرفه صادراتی اعمال شده از سوی عراق تاثیر منفی در میزان صادرات این محصول از بندر خرمشهر به این کشور داشته است.
وی اظهار امیدواری کرد: بتوانیم با برنامه ریزیهای در حال انجام در نهایت تا پایان سال جاری شاهد رشد مثبت در بخش عملیات تخلیه و بارگیری در بندر خرمشهر باشیم.
مدیر اداره بندر و دریانوردی بندر خرمشهر بر ضروت ساخت هر چه سریعتر ترمینال کانتینری در بندر خرمشهر تاکید کرد و گفت: بر اساس مطالعات و جانمایی صورت گرفته، این ترمینال در زمینی به مساحت ١٥هکتار و در اراضی پشتیبانی بندرخرمشهر احداث خواهد شد.
وی با اشاره به اثرات مثبت ساخت ترمینال کانتیری در بندر خرمشهر بر چگونگی روند عملیات تخلیه و بارگیری کالا دراین بندر، بیان داشت: با احداث این ترمینال کانتینری استاندارد، جابه جایی کالاها از طریق بندر خرمشهر راحت تر و ایمن تر صورت خواهد گرفت.
وی از حمایت سازمان بنادر و دریا نوری از اجرای این پروژه در بندر خرمشهر خبر داد و یادآور شد: با ساخت این ترمنیال کانتینری مدرن، قیمت نهایی جابه جایی کالاها از طریق این ترمینال کاهش خواهد یافت که در نهایت افزایش جابه جایی ها را به همراه خواهد داشت.
وی خاطرنشان ساخت: بر اساس مزایده برگزار شده، مبلغ ساخت این ترمینال کانتینری 86 میلیارد تومان است که تمام آن توسط شرکت برنده مزایده یعنی جنوب خط ایران تامین می شود.
به گفته مدیر اداره بندر و دریانوردی بندر خرمشهر، بر اساس زمان بندی تعیین شده، این ترمینال کانتینری ظرف مدت دو سال به بهره برداری خواهد رسید.
این مقام مسئول در استان خوزستان تاکید کرد: بر اساس توافقات به عمل آمده، شرکت جنوب خط ایران می تواند به مدت 15 سال از این ترمینال بهره برداری کند.