به گزارش مانا از بندرعباس، صالح دریانورد در دهمین همایش ملی علمی پژوهشی خلیج فارس با بیان اینکه هویت خلیج فارس با فعالیت های پژوهشی و ارائه سند پایدار باقی می ماند، گفت : دریا به عنوان یک منبع عظیم از منظر مسئولان مغفول مانده است و باید از ظرفیت های آن بیشتر استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: هویت ایرانی خلیج فارس در حاشیه شمالی و جنوبی آن بر همگان آشکار است.
معاون برنامه ریزی استاندار هرمزگان با اشاره به بعضی از واژگان رایج در جزیره قشم و سواحل شمالی خلیج فارس، عنوان کرد: اسامی مناطقی در جزیره قشم همچون رمکان، گیاهدان و سایر واژگان نشان دهنده هویت ایرانی این اماکن است.
دریانورد یادآور شد: بومیان منطقه حاشیه خلیج فارس صرف نظر از تمایزات سیاسی، مذهبی و قومی مشترکاتی با دیگر اقوام ساکن حاشیه جنوبی خلیج فارس دارند.
دریانورد خواستار نامگذاری هفته ای تحت عنوان خلیج فارس در تقویم ملی شد و گفت: با توجه به اهمیت این موضوع و بازتاب جهانی آن باید به جای یک روز برنامه های متفاوت و مختلفی در طی یک هفته انجام شود تا خروجی بهتری داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت خلیج فارس این خلیج را محل هماوری و زورآزمایی قدرت ها عنوان کرد و بیان داشت: مردم ساکن این منطقه و ایرانیان با استقامت و پایداری و سربلندی در مقابل هجوم دشمن ایستادگی کرده اند.
معاون برنامه ریزی استاندار هرمزگان تصریح کرد: با توجه به اینکه در مرکز کشور در خصوص ادبیات برنامه ریزی تصمیم گیری می شود ادبیات برنامه ریزی کشور در رابطه با دریا مغفول مانده است.
دریانورد گفت: مرکزنشینان به دلیل دوری از دریا بیشتر به برنامه ریزی ادبیات دشت و فلات اقدام کرده اند و توجه چندانی به دریا نشده است.
وی تصریح کرد: لازم است با توجه به اینکه خلیج فارس منطقه ای استراتژیک، صنعتی، نفتی، گردشگری و ژئوپولیتیک است، بیش از پیش برای روز خلیج فارس به گونه ای برنامه ریزی شود که بازتاب جهانی داشته باشد.
معاون برنامه ریزی استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: در حوزه های پژوهشی زیست شناسی دریا نیز دچار ضعف هستیم که جا دارد اقدامات پژوهشی بیشتری برای شناساندن محیط زیست دریایی انجام شود.