۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۵

مخالفت شدید اتحادیه اروپا با تعرفه ۳۰ درصدی آمریکا بر کالا‌های وارداتی

رئیس‌جمهور ایالات متحده اعلام کرد که از اول آگوست ۲۰۲۵، کالا‌های وارداتی از اتحادیه اروپا و مکزیک مشمول تعرفه‌ای ۳۰ درصدی خواهند شد. این رقم برای کانادا ۳۵ درصد تعیین شده است. این تصمیم آمریکا با مخالفت شدید شرکای تجاری اروپایی روبه‌رو شده و اتحادیه اروپا را بر آن داشته تا برای دستیابی به توافقی عادلانه، مذاکرات خود را ادامه دهد.
کد خبر: ۱۰۳۵۸۵
مخالفت شدید اتحادیه اروپا با تعرفه ۳۰ درصدی آمریکا بر کالا‌های وارداتی
 
 
به گزارش گروه بین‌الملل مانا و به نقل از خبرگزاری رویترز، اعلام تعرفه‌های جدید آمریکا علیه اروپا واکنش‌های منفی گسترده‌ای را در پی داشت. آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا، در این زمینه گفت:«اتحادیه اروپا محکم، متحد و آماده در برابر این تصمیم ایستادگی خواهد کرد. ما حفاظت از منافع خود را حق قانونی خود می‌دانیم، چراکه تعرفه‌ها همچون مالیات عمل می‌کنند؛ آن‌ها موجب تشدید تورم، افزایش عدم اطمینان و مانعی برای رشد اقتصادی می‌شوند. اتحادیه اروپا همچنان به دنبال ایجاد شراکت‌های تجاری قوی در سطح جهانی خواهد بود.»
پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، نیز با انتقاد از این تصمیم ترامپ اظهار داشت:«اقتصاد و تجارت آزاد منجر به رفاه می‌شود، در حالی که تعرفه‌های ناعادلانه این فرصت را از بین می‌برند. به همین دلیل، ما از کمیسیون اروپا برای ادامه مذاکرات و دستیابی به توافقی با ایالات متحده پیش از اول آگوست حمایت می‌کنیم.»
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، نیز تأکید کرد:«اتحادیه اروپا همواره بر یافتن راه‌حلی مذاکره‌محور با آمریکا اولویت داده است که این نشان‌دهنده تعهد ما به گفت‌وگو، ثبات و یک شراکت سازنده فراآتلانتیکی است. با این حال، در صورت لزوم، آماده اتخاذ اقدامات متقابل متناسب برای حفاظت از منافع خود هستیم.»
هیلدگارد مول، رئیس انجمن صنعت خودروسازی آلمان (VDA)، با ابراز تأسف از تصمیم آمریکا گفت:«این اقدام یک‌جانبه، تهدیدی جدی و عاملی برای تشدید تنش‌های تجاری است. هنوز هم تعرفه ۲۷.۵ درصدی واردات خودرو به آمریکا پابرجاست و راه‌حلی برای آن ارائه نشده است. شرکت‌های آلمانی تاکنون متحمل میلیاردها دلار هزینه شده‌اند و این مبالغ هر روز در حال افزایش است. همچنین، تأمین‌کنندگان تجهیزات نیز به‌شدت تحت تأثیر قرار گرفته‌اند. در نتیجه، این میزان تعرفه به‌هیچ‌وجه عادلانه نیست.»
دفتر نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، نیز با اشاره به اینکه ایجاد درگیری تجاری بین دو سوی آتلانتیک در شرایط فعلی منطقی نیست، اعلام کرد:«ما به حسن نیت همه بازیگران اعتماد داریم تا به توافقی منصفانه که موجب تقویت جهان غرب شود، دست یابیم. تمرکز بر مذاکره و دوری از قطبی‌سازی، بهترین راه‌حل است.»
دیک شوف، نخست‌وزیر هلند، نیز گفت:«اعلام تعرفه‌های ۳۰ درصدی آمریکا بر کالاهای اروپایی بسیار نگران‌کننده است. کمیسیون اروپا می‌تواند روی حمایت کامل ما حساب کند. باید با اتحاد و عزم راسخ، برای رسیدن به توافقی سودمند برای هر دو طرف تلاش کنیم. این تعرفه‌ها منجر به افزایش قیمت کالاها و نگرانی مصرف‌کنندگان خواهد شد.»
در آمریکا نیز برخی چهره‌ها با این تصمیم مخالفت کردند. ایمی کلوبوچار، سناتور دموکرات، گفت:«رئیس‌جمهور دور جدیدی از تعرفه‌ها را علیه اتحادیه اروپا و مکزیک اعلام کرده است. این اقدام تنها باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود. مگر تعرفه‌ها به مردم ما کمکی می‌کنند؟ پاسخ منفی است. این تعرفه‌ها در واقع مالیاتی پنهان هستند که هزینه‌ای بیش از ۲۰۰۰ دلار در سال بر هر خانواده آمریکایی تحمیل می‌کنند.»
درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری آمریکا از محل تعرفه‌ها
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که درآمد گمرکی ایالات متحده برای نخستین بار در پی اعمال تعرفه‌های جدید، از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار فراتر رفته است. بر اساس این گزارش، وزارت خزانه‌داری آمریکا تنها در ماه ژوئن ۲۷ میلیارد دلار درآمد گمرکی ثبت کرد که مجموع درآمد حاصل از تعرفه‌ها از ابتدای سال مالی جاری را به ۱۱۳ میلیارد دلار رسانده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افزایش داشته است.
ایالات متحده در ماه ژوئن مازاد بودجه‌ای ۲۷ میلیارد دلاری ثبت کرد، در حالی که در ماه مشابه سال گذشته با کسری ۷۱ میلیارد دلاری روبه‌رو بود. با این حال، در ۹ ماه نخست سال مالی، کسری بودجه آمریکا به ۱.۳۴ تریلیون دلار رسیده است.
گزارش وزارت خزانه‌داری نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور مجموعه‌ای از تعرفه‌های جدید را بر محصولات مختلف و شرکای تجاری اعمال کرده که به افزایش درآمدهای گمرکی دولت منجر شده است. او هدف از این سیاست‌ها را احیای تولید داخلی و اصلاح عدم تعادل تجاری عنوان کرده است.
ترامپ همچنین تهدید کرده است که تعرفه‌های بیشتری بر فلزات و شرکای تجاری گوناگون اعمال خواهد کرد. او در نامه‌ای به نخست‌وزیر کانادا، مارک کارنی، اعلام کرده است که برخی کالاهای کانادایی نیز از اول آگوست مشمول تعرفه ۳۵ درصدی خواهند شد. این اقدام پس از اعلام تعرفه ۵۰ درصدی بر کالاهای برزیلی و ۲۵ درصدی بر واردات از ژاپن صورت می‌گیرد. با این حال، رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرده است که همچنان برای ادامه مذاکرات آماده است.
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، به بلومبرگ گفت:«انتظار می‌رود ایالات متحده تا پایان سال جاری میلادی بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار از محل تعرفه‌ها درآمد کسب کند.»
ارسال نظرات
آخرین اخبار