۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۷

۵۲۵ میلیارد تومان؛ ارزش اقتصادی صید کیلکای خزر

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، گفت: با اتمام فصل صید کیلکا ماهیان دریای خزر، مجموع صید به ۲۱ هزار و ۴۴۹ تن رسید که ارزش اقتصادی این میزان ماهی صید شده ۵۲۵ میلیارد تومان برآورد شده است.
کد خبر: ۱۰۳۲۶۷

۵۲۵ میلیارد تومان؛ ارزش اقتصادی صید کیلکای خزر

رضا عباسپور نادری در گفت‌و‌گو با خبرنگار مانا با اشاره به اینکه صید کیلکا ماهیان دریای خزر از ابتدای تیر ماه سال ۱۴۰۳ آغاز شده  بود، گفت: اواسط اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ و همزمان با آغاز فصل تخم ریزی اینگونه ماهیان، صید کیلکا ماهیان به اتمام رسید.

مدیر‌کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، بیان داشت: با اتمام فصل صید کیلکا ماهیان دریای خزر، مجموع صید به ۲۱ هزار و ۴۴۹ تن رسید که ارزش اقتصادی این میزان ماهی صید شده ۵۲۵ میلیارد تومان برآورد شده است.

وی خاطرنشان ساخت: از مجموع ماهیان صید شده، ۱۷ هزار و ۶۷۲ تن در آب‌های استان مازندران و توسط شناور‌های کیلکاگیر در بندر بابلسر و ۳ هزا رو ۷۷۷ تن توسط صیادان استان گیلان به صید رسیده است.

این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه امسال ۴۳ فروند شناور کیلکاگیر به صید این گونه ماهی در آب‌های استان مازندران اشتغال داشتند، عنوان کرد: همچنین تعداد شناور‌های کیلکاگیر فعال در استان گیلان ۲۷  فروند بود.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، تاکید کرد: کیلکا ماهیان از آبزیان ارزشمند دریای خزر هستند که با استفاده از روش صید تور‌های قیفی شکل توسط لنج‌های صیادی کیلکا‌گیر برداشت می‌شوند.

دکتر نادری تاکید کرد: ارزش غذایی و پروتئینی بالا در کیلکا ماهیان می‌تواند پتانسیل مناسبی برای مصرف انسانی و ایفای نقش بیشتر در تغذیه روزمره مردم باشد تا هم نیاز به پروتئین سفید را مرتفع کرده و هم به دلیل فروش با قیمت بهتر، تأمین منافع جامعه صیادی زحمتکش و پر تلاش را به صورت مناسب‌تری انجام دهد.

به گفته وی، در حال حاضر سهم مصرف انسانی ماهی کیلکا در کشور کمتر از ۱۰ درصد است و نزدیک به ۹۰ درصد آن در صنایع تولید پودر ماهی استفاده می‌شود که مورد مصرف آن در تغذیه طیور و آبزیان پرورشی است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار