به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، حسین سیماییصراف شب گذشته در گردهمایی علمی«نبض ایران، خلیج فارس» اظهار کرد: ما در ایران تنوعهای قومی، مذهبی و زبانی زیادی داریم و این البته یک مزیت در ایران است، اما این تنوع متاسفانه گاهی تبدیل به تهدید و گاهی به انکار تبدیل می شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فنّاوری توضیح داد: با همه این تنوعها و تکثرها ما در یک چیز وحدت داریم و به قول فلاسفه وحدت در عین کثرت و آن وحدت عبارت است از هویت ایرانی، ما در این هویت مشترک هستیم پس هر قوم، زبان، مذهب و دینی که باشیم همه ایرانی هستیم.
سیمایی علت حضور خود در این گردهمایی را در جمع دانشجویان نخبه کشور تعرض بدخواهان و بدذاتهای در دنیا به این هویت ایرانی عنوان کرد و گفت: همه این افراد در سرتاسر عالم بدانند که خلیج فارس جزو هویت ماست.
وی با اشاره به اینکه اگر آمریکا تاریخ و تمدن ندارد و رویهمرفته حدود ۲۰۰ و چند سال پیش پیدایش شده است، گناه ما چیست، تصریح کرد: تاریخ و اسناد تاریخی به خوبی گواهی می دهند که خلیجفارس متعلق به ایران و ایرانیان است، به طور مثال خود جزیره قشم در تاریخ ۶ هزار سال و نام خلیجفارس در اسناد معتبر تاریخی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ سال سابقه دارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فنّاوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اسناد تاریخی پیرامون نام خلیجفارس، یادآور شد: از زمان آسوریان، داریوش و دوره هخامنشیان به طور مشخص نام خلیجفارس و دریایپارس به کار رفته و ثبت شده است، همچنین در اسناد یونسکو در مذاکرات رسمی و در سازمان ملل این نام باشکوه باستانی وجود دارد.
سیمایی صراف بیان کرد: حتی در دهه ۱۹۷۰ میلادی وقتی نماینده ایران نام خلیجفارس را می برد و برخی از کشورهای منطقه اعتراض می کنند، مدیرکل وقت سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) می گوید این موضوع مسئله سیاسی نیست که شما می خواهید از سایر عبارتهای نامعتبر برای آن استفاده کنید، این موضوع تاریخ و تمدن ثبت شدهای دارد.
وی با بیان اینکه بنابراین خلیجفارس فقط یک جغرافیا نیست، تاکید کرد: این دریای باشکوه پارسی تاریخ و تمدن ماست و شوخی بردار نیست و این شعبده بازیها و نمایشها هم گذرا است و خلیجفارس همیشه دریای پارس خواهد بود.
خلیج فارس نهتنها یکی از مهمترین آبراههای اقتصادی جهان است، بلکه بخشی جداییناپذیر از تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران زمین محسوب میشود؛ نامی که قرنها در متون تاریخی، نقشههای جهانی و حافظه جمعی ملتها به عنوان «خلیج فارس» ثبت شده است و همواره نشانگر عمق پیوند ایران با این پهنه آبی استراتژیک بوده است.