آرزو اشرفی زاده در گفتوگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار اخذ شده، هم اکنون میزان آبگیری تالاب بینالمللی هورالعظیم ۵۹ درصد است.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالابهای معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان ساخت: نیاز آبی تالاب هورالعظیم در شرایط نرمال، یک میلیارد و ۶۱۰ متر مکعب و در شرایط خشکسالی یک میلیارد و ۳۸۳ مترمکعب است.
وی با اشاره به اینکه تالاب بینالمللی هورالعظیم یکی از مهمترین تالابهای منطقه خلیج فارس است، اظهار داشت: به همین منظور احیا و تأمین حقابه آن همواره در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد؛ با توجه به اینکه تالاب هورالعظیم به صورت مشترک در ایران و عراق قرار گرفته است، لذا احیا و تأمین حقابه این تالاب نیازمند همکاریهای مشترک دو کشور است.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: در گذشته جلسات مشترکی با مسئولان محیط زیست کشور عراق در این خصوص برگزار شده که در قالب آن تفاهمنامه همکاری مشترک جهت احیای تالاب هورالعظیم به امضا رسیده است.
به گفته اشرفی زاده، این تفاهم نامه مشترک در خصوص مطالعات مشترک پژوهشی، آموزشی و پایشهای مشترک تنوع زیستی به منظور احیای این تالاب بینالمللی است که بر این اساس مقرر شده کمیتههای مشترکی تشکیل و موضوعات مذکور پیگیری شود.
تالاب هورالعظیم بزرگترین تالاب مرزی ایران در مرز ایران و عراق است که با حدود ۱۲۰ هزار هکتار در انتهای رودخانه کرخه و در منطقه دشت آزادگان قرار دارد. این تالاب دارای پنج مخزن است که به دلیل عدم تامین حق آبه مورد نیاز، خشکسالی، برداشت نفت و جادهسازی و احداث خاکریزها توسط شرکتهای نفتی در حال خشک شدن و مرگ تدریجی است. شرایط به وجود آمده در اثر خشک شدن تالاب، باعث مرگ بسیاری از گونههای جانوری و همچنین پوششهای گیاهی خاص هورالعظیم شده است. براساس اعلام ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان تالاب هورالعظیم به دلیل شرایط کنونی حاکم بر کشور در خصوص کمبود آب به ویژه در حوضه بالادست کرخه، با تنش و بحران آبی مواجه است.