۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
یک کارشناس اقتصاد دریا مطرح کرد:

تأمین مالی زنجیره تأمین، راهکار تحقق تولید دریایی/ سه بانک فراساحل، پشتیبان سرمایه‌گذاری دریایی

یک کارشناس اقتصاد دریا راه تحقق شعار سال ۱۴۰۴ در حوزه دریا را توجه ویژه به تأمین مالی زنجیرۀ تامین (SCF) معرفی کرد و از راه‌اندازی سه بانک در مناطق آزاد فراساحل خبر داد.
کد خبر: ۱۰۲۹۹۲

تأمین مالی زنجیره تأمین، راهکار تحقق تولید دریایی/سه بانک فراساحل، پشتیبان سرمایه‌گذاری دریایی

 

حسن بیک محمدلو کارشناس اقتصاد دریا در گفت‌و‌گو با مانا درباره راه‌های تحقق شعار سال ۱۴۰۴ (سرمایه‌گذاری برای تولید) بیان کرد: نکته اول این است که ما باید بدانیم اگر می‌خواهیم درباره تولید صحبت کنیم، تولید در امر اقتصاد دریا چه مولفه‌ها و رده‌های تولیدی را شامل می‌شود.

وی افزود: معنای تولید در دریا را در هفت ردیف اصلی منابع زنده، منابع غیر زنده، انرژی‌های تجدیدپذیر، فعالیت‌های بندری، کشتیرانی، صنعت ساخت و تعمیر شناور و سازه‌های دریایی و گردشگری ساحلی و دریایی به همراه زیربخش‌های آن باید پیدا کرد.

بیک محمدلو گفت: بنابراین کار اساسی که می‌توان انجام داد این است که خود مفهوم تولید دریایی را شفاف کرد. به اعتقاد من بسیاری از هفت ردیف یاد شده قابلیت توجه به عنوان امر تولید را دارد.

وی درباره راهکار‌های پشتیبانی از سرمایه‌گذاری در امر تولید توضیح داد: توجه ویژه به جریان تامین مالی پشتیبانی کننده از تولید اولین موضوعی است که باید به آن توجه شود.

نیاز به استقرار یک پلتفرم تأمین مالی هوشمند

این کارشناس اقتصاد دریا ادامه داد: موضوع SCF یا تامین مالی زنجیره تامین می‌تواند پشتیبانی جدی به‌طور اهرمی از موضوع تولید داشته باشد. ما باید یک پلتفرم تامین مالی را به‌طور هوشمند در بخش‌های دریایی مستقر کنیم.

وی بیان کرد: وقتی این زنجیره تامین مالی مستقر شد، این زنجیره سه ویژگی دارد و مجهز به برخی ابزار‌ها است. سه ویژگی مجوزها، معافیت‌ها و تسهیلات در داخل زنجیره تامین مالی وجود دارد.

بیک محمدلو افزود: یعنی اینکه این زنجیره تامین مالی هم می‌تواند معافیت‌هایی را به لحاظ کار در دریا در هفت ردیف اصلی ایجاد کند و هم اخذ مجوز‌ها را تسهیل می‌کند، ضمن آنکه جریان اختصاص اعتبارات را سرعت بخشیده و در اولویت‌ها می‌آورد.

وی یادآور شد: برای اینکه این سه ویژگی درست در کنار هم و به صورت بهینه کار کنند، باید اتفاقاتی در نظام تامین مالی کشور برای سرمایه‌گذاری رخ دهد. برخی از ابزار‌های مورد نیاز برای تحقق این هدف عبارت از این است که بانک‌های تخصصی در فراساحل شکل بگیرد.

این کارشناس اقتصاد دریا گفت: البته این تکلیف، مصوبه هیات وزیران در اردیبهشت سال قبل بوده است و قرار است که سه بانک در مناطق آزاد فراساحل تاسیس شود. مضافا بر آن شورای اقتصادی باید تصویب طرح‌هایی که قابلیت سرمایه‌گذاری دارند را سرعت ببخشد و طرح‌های دریایی را در اولویت بگذارد.

وی اضافه کرد: در یک نگاه دیگر باید سیاست‌های اعتباری شبکه پولی و بانکی بنا بر مصوباتی که بانک مرکزی به‌عنوان رگولاتور و تنظیم کننده دارد و البته خود بانک‌های تجاری که سیاست‌هایشان را مشخص می‌کنند، متناسب با اهداف سرمایه‌گذاری در بخش دریا باشد. هر کدام از محور‌های هفت گانه تولید در بخش دریا قابلیت سرمایه‌گذاری و فعالیت تامین مالی زنجیره را دارد و بانک‌ها می‌توانند به آن ورود کنند.

بیک محمدلو در پایان بیان کرد: اگر بخواهیم اولویت‌بندی در این قسمت داشته باشیم، آن بخش‌هایی که با مشارکت مردم و سرمایه‌های مردم قابلیت سرمایه‌گذاری برای رونق تولید دارد، مربوط به بحث‌های گردشگری و شیلات یا بخش منابع زنده دریا است، اما این مسئله نباید نافی ورود بقیه مجموعه‌ها به موضوع سرمایه‌گذاری در ردیف‌های دیگر باشد.

وی ادامه داد: در سایر ردیف‌ها طبیعتا سرمایه‌های مردمی خیلی نمی‌تواند ورود کند، باید نهاد‌های مالی و سرمایه‌گذاری تخصصی در حوزه فعالیت‌های بندری یا موضوعات کشتیرانی وارد شوند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار