به گزارش گروه بینالملل مانا به نقل از رویترز، علیرغم برقراری آتشبس میان اسرائیل و حماس، شبهنظامیان حوثی یمن همچنان بر مواضع خود مبنی بر حمله به کشتیهای مرتبط با اسرائیل پافشاری میکنند. حوثیها این حملات را اقدامی در حمایت از حماس و مجازات اسرائیل عنوان کردهاند.
براساس این گزارش، تعهد حوثیها به توقف حملات به خطوط کشتیرانی، منوط به اجرای کامل آتشبس بین اسرائیل و حماس است. با این حال، هرگونه نقض آتشبس از سوی هر یک از طرفین، خطراتی را برای کشتیرانی در منطقه ایجاد میکند.
در حال حاضر، ممنوعیت عبور از تنگه بابالمندب و مناطق اطراف آن برای کشتیهای غیر اسرائیلی لغو شده است، اما این ممنوعیت برای کشتیهای با مالکیت یا پرچم اسرائیل همچنان برقرار است. سرنوشت کشتیهایی که بدون پرچم اسرائیل عازم بنادر این کشور هستند، همچنان نامشخص است.
اگرچه سخنگوی حوثیها اعلام کرده که کشتیهای اسرائیلی پس از پایان تمام مراحل توافق صلح اجازه عبور خواهند داشت، اما کارشناسان و مدیران خطوط کشتیرانی با تردید به این موضوع مینگرند.
شرکت مدیریت جهانی ریسک دریایی Ambrey معتقد است که اقدام نظامی حوثیها در پاسخ به هرگونه نقض آتشبس از سوی اسرائیل، ابتدا کشتیهای وابسته به اسرائیل و سپس سایر خطوط کشتیرانی را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
رویترز همچنین یادآور شده است که احتمال انجام حملات هوایی توسط آمریکا در پاسخ به اقدامات نظامی حوثیها علیه کشتیها وجود دارد. این امر خطر را برای شرکتهای کشتیرانی متعلق به آمریکا و بریتانیا افزایش میدهد.
در بیانیه حوثیها مشخص نشده است که چگونه قصد دارند از عبور کشتیهای با پرچم اسرائیل یا کشتیهایی که مقصد آنها اسرائیل است، از تنگه بابالمندب جلوگیری کنند.
حوثیها هشدار دادهاند که هرگونه تجاوز نظامی به خاک یمن توسط نیروهای آمریکایی یا بریتانیایی، منجر به از سرگیری حملات به کشتیها، به ویژه کشتیهای وابسته به این دو کشور خواهد شد. این تهدید پس از حملات هوایی آمریکا و انگلیس به داراییهای نظامی حوثیها در یمن مطرح شده است.
تحلیلگران مرکز مشترک اطلاعات دریایی (JMIC) معتقدند که صنعت دریایی باید به بیانیه اخیر حوثیها با تردید بنگرد. آنها میگویند در حالی که توافق صلح در حال پیشرفت است، ادعای حوثیها مبنی بر هدف قرار دادن تنها کشتیهای با مالکیت یا پرچم اسرائیل، صنعت دریایی را در برابر ناامنی دریایی آسیبپذیر میکند و دریای سرخ همچنان بحرانی باقی خواهد ماند.
به احتمال زیاد، حوثیها حملات خود به کشتیها در دریای سرخ را تا زمان پایداری آتشبس کاهش میدهند، اما احتمال نقض این آتشبس در مراحل اولیه وجود دارد.
در همین حال، خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه به عنوان یکی از شروط آتشبس تعیین شده است. با این حال، سازمان اطلاعاتی S&P برآورد کرده است که انتظار نمیرود این خروج به طور کامل اتفاق بیفتد. این موضوع ممکن است از سوی حوثیها به عنوان توجیهی برای ادامه حملات موشکی و پهپادی علیه اسرائیل و کشتیهای مرتبط با آن تلقی شود.
بیانیه حوثیها همچنین هشدار میدهد که از سرگیری حملات به کشتیهای اسرائیلی، پاسخ نظامی آمریکا و انگلیس را به همراه خواهد داشت و دریای سرخ را برای کشتیرانی ناامن خواهد کرد.
در پایان گزارش رویترز آمده است که در صورت از سرگیری حملات حوثیها، حملات ائتلاف به رهبری آمریکا و انگلیس به حوثیها نیز ادامه خواهد یافت. این امر میتواند کشتیها را مجدداً در معرض حملات موشکی قرار دهد و چشمانداز یک سال آینده را برای کشتیرانی در دریای سرخ با خطرات جدی روبهرو کند.