به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، مهدی دوستی استاندار هرمزگان در حاشیه بازدید میدانی از فاضلاب بندرعباس و نشست بررسی وضعیت پیشرفت طرح اظهار کرد: برای پیگیری اجرای طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس جلسات به صورت مستمر در استانداری و محل سایت پروژه برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی فاضلاب بندرعباس آرزوی دیرینه و باقیمانده مردم بوده است، افزود: متأسفانه این مسأله به دلیل سختی کار و عدم جسارت لازم در دورههای قبلی انجام نشده بود، اما در سه سال گذشته بالغ بر ۳۵۰۰ میلیارد تومان منابع به طرح تزریق شد و روند اجرای پروژه تداوم یافت.
استاندار هرمزگان گفت: اجرای این پروژه مهم و اساسی ناشی از اتخاذ چند تصمیم راهبردی بود که یکی از مهمترین این تصمیمات، واقعیسازی قیمت آب مصرفی صنایع و بالابردن قیمت در سال ۱۴۰۰ بود و تصمیم مهم دیگر محدود سازی و ممنوعیت برداشت آب دریا و شیرینسازی آن بود که در نتیجه آن خرید پساب فاضلاب برای صنایع دارای صرفه اقتصادی شد.
دوستی فروختن پساب فاضلاب در کل کشور را کاری نوین دانست و گفت: ما پساب فاضلاب سالهای آینده را پیشفروش کردیم و با درآمد حاصل از آن، طرح فاضلاب را به سرانجام رساندیم، این مسائل شاید در کتب و مقالات نوشته شود، اما عملی کردن آن سنگین و سخت است.
این مقام مسئول گفت: با تمام کارهای انجام شده متوجه کمبود منابع شدیم و بر همین اساس نیاز بود بانکها نیز پای کار بیایند در همین جهت، مطالعات اقتصادی آغاز و سوددهی پروژه را بررسی و ارائه کردیم که در نتیجه بانک ملی پای کار آمد و ۱۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به این طرح تخصیص داد.
دوستی گفت: فاضلاب ورودی به خلیجفارس هم از نظر شاخصهای آلایندگی محیط زیستی در سطح استاندارد قرار دارد و بخشهای باقی مانده در طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس مربوط به کیفیسازی و شیرینسازی آب همچنین تحویل آن به صنایع است.
وی با تأکید بر اینکه تا پایان طرح مدت زمان زیادی باقی نمانده است، اظهار کرد: در برخی محلات نیز فاضلاب ورودی به خورها مثل خور گورسوزان چهره شهر را زشت کرده بود که عملیات اجرایی آن طرح هم شروع شده و بیش از ۶۰ درصد لولهها رسیده و مطابق برنامه زمان بندی اجرا و به مردم بندرعباس تحویل خواهد شد.