دکتر مهدی بلوکی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: طبق بررسیها و اطلاعات و آمار در خصوص وقوع سفید شدگی مرجانها در سایر آبهای دنیا، انتظار داشتیم مرجانهای خلیج فارس و دریای عمان نیز امسال به شدت دچار سفیدشدگی شوند.
رئیس اکولوژی دریا معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: بر این اساس با مکاتباتی که با استانهای ساحلی جنوبی کشور داشتیم، اعلام شد که پایش مرجانها جهت مشخص شدن وضعیت آنها از نظر سفیدشدگی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس گزارشات ارسالی مرجانها در وضعیت خوبی هستند، بیان داشت: اطلاعات چابهار و کیش حاکی از عدم سفیدشدگی مرجانها در این مناطق است.
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست اذعان داشت: هنوز پایشها در تمام مناطق خلیج فارس تکمیل نشده است که به تدریج با انجام پایشها و به دست آمدن نتایج حاصل آنها، وضعیت سلامت مرجانها در سایر آبهای ساحلی و جزایر اعلام خواهد شد.
دکتر بلوکی در خصوص آبسنگهای مرجانی خلیج فارس اظهار داشت: آبسنگهای مرجانی از لحاظ جغرافیایی در وضعیت حساسی قرار گرفته اند چرا که مجبور به تحمل شرایط ویژهای از لحاظ دمای آب و نیز میزان کدورت و شوری هستند و به همین لحاظ تهدیدات بیشتری را متحمل میشوند.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه سفید شدگی مرجانها در تمام دریاهای دنیا زیاد شده است، مرجانهای خلیج فارس در مقایسه با سایر مرجانهای دنیا در مقابل پدیده گرمایش زمین و سفید شدگی مقاومت بسیار بیشتری از خود نشان میدهند.