به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، امیر دریادار شهرام ایرانی در حاشیه برگزاری رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ که به میزبانی کشورمان در محدوده آبهای استان هرمزگان برگزار شد، در خصوص اهمیت برگزاری این رزمایش با توجه به شرایط منطقه غرب آسیا، اظهار کرد: برقراری امنیت، مهمترین موضوعی است که کشورها و به ویژه نیروهای مسلح به آن توجه دارند تا از این طریق اقتصاد دریا محور و امنیت خطوط مواصلاتی دریایی تأمین شود.
وی توجه به امنیت دریا را از مهمترین مسائل مورد تأکید در ابلاغیه سند توسعه دریا محور رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: در کنار آن، جامعه جهانی نیز حدود ۷۰ درصد نیازمندیهای خود را از طریق تجارت در دریا تبادل و تأمین میکنند و در این شرایط عده ای همواره تلاش کردهاند که منطقه شمال اقیانوس هند که بیشتر تبادل دریایی در آن رخ می دهد را، یک منطقه ناامن جلوه دهند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزاری رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ را نشان دهنده امنیت بالای منطقه شمال اقیانوس هند اعلام کرد و گفت: این رزمایش بزرگ و مهم که توسط نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند برگزار شد، نشان می دهد که کشورهای این منطقه با همکاری و همراهی همدیگر، توان تأمین امنیت خطوط مواصلاتی دریایی و تجارت دریایی را دارند و هیچ نیازی به حضور نیروهای غیر موجه وجود ندارد.
دریادار ایرانی تاکید کرد: نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند با همکاری هم امنیت خطوط مواصلاتی دریایی و اقتصاد را تامین میکنند و دریانوردان و تجار میتوانند به کار خود بپردازند.
وی با بیان اینکه حضور و مشارکت نمایندگان کشورهای مختلف در رزمایش مرکب دریایی آیونز نشان دهنده انزوا ناپذیری ایران اسلامی است، گفت: این رزمایش بزرگ نشان داد جمهوری اسلامی ایران با همراهی همه کشورهای منطقه مبنای تلاش خود را ایجاد آرامش و امنیت جامعه جهانی قرار دادهاند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطر نشان کرد: ما همچنین اقدامات بشر دوستانه نیز انجام میدهیم و اگر شناور کشوری دچار آسیب شود، نیروهای ما سریعا در نقاط حادثه دیده حضور پیدا کرده و کمک میکنند.
وی ادامه داد: ما امروز شاهد هستیم که بسیاری از کشورهای مدعی دیگر در این زمینه به ناتوانی خود اعتراف میکنند، چون تصور میکنند خودشان باید محور باشند. خوشبختانه امروز در منطقه همه با هم متحد هستیم و هدف نیز آسایش و آرامش مردم منطقه است.
امنیت خطوط مواصلاتی دریایی مهمترین هدف نداجا/ به درخواست کمک شناورهای سایر کشورها پاسخ مثبت میدهیم
امیر دریادار ایرانی با بیان اینکه پیچیدهترین سناریو در این رزمایش، بحث امنیت و ایمنی شناورها در دریا بود، اظهار کرد: زمانی که یک شناور در دریا در حالت اضطرار قرار میگیرد، نیروها و کشورها به طور مشترک و با یک زبان مشترک متوجه شرایط اضطراری میشوند و با همکاری یکدیگر عملیات نجات را انجام میدهند.
وی با اظهار اینکه امروز این همکاری مشترک حاصل شده و به نظرم این یکی از مهمترین دستاوردهای این رزمایش بود، افزود: اینجا همه هویت پیدا میکنند و این همدلی و زبان مشترک در دریا بسیار مورد تاکید ماست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اقدامات غیرسازنده کشورهای غربی گفت: نگرانی اصلی غربیها این است که دیگر توجیهی برای حضور غیرموجهشان در منطقه وجود ندارد.
دریادار ایرانی گفت: بحث تنگه هرمز و اقتدار دریایی، به نظام و کشور مربوط است که به لطف خداوند به این توانمندی نیز دست پیدا کردهایم، امّا امروز هدف ما اقتصاد جهانی، امنیت جهانی و کمک به سایر کشورها و دریانوردهاست و کشورهای منطقه خودشان به این ظرفیت رسیدهاند.
وی با بیان اینکه در گذشته چنین رزمایشی نداشتهایم، افزود: در رزمایشهای دیگر بیشتر تمرکز ما بر حوزه نظامی بوده، اما امروز تمرکزمان بر امنیت جمعی است.
این فرمانده ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در انتها نیز با تاکید بر اینکه در این همایش ما میزبان هستیم و این میزبانی یک افتخار برای کشور و مردم ماست، تصریح کرد: این امنیت جمعی با مشارکت حاصل میشود و اینطور نیست که ما خودمان محور باشیم.