به گزارش مانا از بندرعباس، حسین عباسنژاد در این ارتباط اظهار کرد: به صراحت اعلام میکنم که، هیچ محدودیتی در پذیرش و ورود کانتینرهای یخچالی (کانتینرهای یخچال دار) نداریم؛ اما با توجه به افزایش ورود کانتینرهای یخچالی و صرفاً برای مدیریت ظرفیت بندر شهید رجایی و ارائه خدمات مطلوب از شرکتهای کشتیرانی خواستیم قبل از ورود شناورهای حامل کانتینرهای یخچالی به بندر اطلاع دهند.
وی با بیان اینکه بندر یک ظرفیت مشخصی برای پذیرش کانتینرهای یخچالی دارد که در حال حاضر ۳۲۰۰ پلاگ است، افزود: ظرفیت موجود باید بهصورت رونده یعنی ورود و خروج سریع کانتینرها مورد استفاده باشد، اما در برخی مقاطع به دلایل مختلف اعم از سیاستهای کشور و یا شرایط بازار و ... پیک ورود کانتینر یخچالی به بندر افزایش مییابد؛ بنابراین بدیهی است که در چنین شرایطی ما برای مدیریت ظرفیت موجود و جلوگیری از فساد بار کانتینرهای یخچالی توقع اطلاع قبلی از ورود کانتینرهای یخچالی را داشته باشیم.
افزایش ۷۸۰ پلاگ جدید در بندر شهیدرجایی
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با تاکید بر اطلاعرسانی شرکتهای کشتیرانی برای ورود کانتینرهای یخچالی در شرایط کنونی، تصریح کرد: با همکاری بخش خصوصی، تلاش بسیاری برای افزایش ظرفیت پذیرش و نگهداری کانتینرهای یخچالی داشتیم که از جمله آن میتوان به افزایش ظرفیت ۵۸۰ پلاگ در فاز سه و همچنین ۲۰۰ پلاگ در دیگر محوطه بندر اشاره کرد.
افتتاح سردخانه کوثر در هفته دولت
عباسنژاد همچنین از افتتاح سردخانه کوثر با ظرفیت ۹۹۰ تن در هفته دولت خبر داد و گفت: علاوه بر سه هزار و ۲۰۰ پلاگ موجود، حدود ۷۸۰ ظرفیت جدید ایجاد شده و علاوه بر همه اینها سردخانه کوثر در مراحل پایانی است و باتوجه به فوریت و پیگیری بندر، پیشبینی میشود که در هفته دولت مورد بهرهبرداری قرار گیرد. به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، افتتاح سردخانه کوثر علاوه بر افزایش ظرفیت پذیرش کانتینرهای یخچالی منجر به سرعت دهی در تخلیه کانتینرهای یخچالی و کاهش هزینه اجاره کانتینرها منجر میشود.
نامه کشتیرانی نیازی به جواب نداشت
وی در پاسخ به نامه شرکتهای کشتیرانی برای اطلاعرسانی ورود کانتینرهای یخچالی، پاسخ مشخصی از طرف بندر داده نشده است؟ توضیح داد: اصلاً نیازی به جواب نیست؛ ظاهراً برداشت دوستان در انجمن و شرکتهای کشتیرانی اشتباه بوده و تصور کردهاند که ما در بندر به دلیل محدودیت خواستار اطلاعرسانی شدیم و نیاز به اجازه ورود دارند در حالی که چنین نیست و همین که زمان ورود شناورهای خود را اطلاع دهند نیازی به پاسخ نیست و هیچ محدودیت و معطلی در پذیرش کانتینرهای یخچالی وجود نخواهد داشت.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی درباره تاثیر قطعی برق در بروز محدودیت پذیرش کانتینرهای یخچالی نیز بیان کرد: هرچند که کمبود برق انکارناپذیر است، اما سعی کردیم با مدیریت درست، مشکلی در پذیرش و ورود کانتینرهای یخچالی ایجاد نکند.
عباسنژاد همچنین یادآور شد: ما بعد از مکاتبه اصلی، موضوع را کاملاً برای مدیریت انجمن توضیح دادیم و حتی بعد از دو روز طی یک مکاتبه جدید توضیحات شفافتری ارسال کردیم و خواهان همکاری بیشتر جهت مدیریت و برونرفت از وضعیت موجود و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به صاحبان کالا شدیم.
وی گفت: شرکتهای کشتیرانی با درک مناسب از وضعیت موجود و مشاهده تلاشهای بندر و بخش خصوصی، همکاری مناسبی در این زمینه داشتند که جا دارد از همکاری آنها تشکر کنم.