به گزارش خبرنگار مانا از هرمزگان، محمد صدیق مرتضوی در جمع خبرنگاران با اشاره به انتقال تجربه تولید بچهماهی به بخش خصوصی، اظهار کرد: این مقوله یکی از مهمترین دستاوردهای موسسه تحقیقات شیلات و علاوه بر آن، مولدسازی ماهیان، تکثیر و پرورش لارو برای تولید انبوه و تجاریسازی آن نیز صورت گرفته است.
وی همچنین با اشاره به بهرهبرداری از دو طرح آبزیپروری در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان، افزود: یکی از این طرحها آزمایشگاه مرکزی ایستگاه تحقیقات نرمتنان است که با زیربنای حدود ۲۰۰ متر مربع به بهرهبرداری رسیده است.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان با بیان اهمیت طرحهای به بهرهبرداری رسیده در بندرلنگه، ادامه داد: این آزمایشگاه مرکزی در راستای پشتیبانی از طرحهای تحقیقاتی شیلات راهاندازی شده است.
مرتضوی با اشاره به دیگر طرح افتتاح شده نیز عنوان کرد: کارگاه تکثیر و پرورش آبزیان دریایی خلیجفارس با زیربنایی حدود ۱۰۰۰ متر مربع مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان خاطرنشان کرد: طرح اهلی و بومیسازی تکثیر ماهی «سوکلا» که یکی از آبزیان بسیار مهم در خلیجفارس است، میتواند چرخه پرورش ماهی در قفس کشور را تکمیل کند.
این مقام مسئول تاکید کرد: این دستاورد ملی برای نخستین بار در کشور توسط محققان پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان عملیاتی شده است.
مرتضوی در انتها نیز با بیان اینکه برای اجرای این دو طرح بیش از ۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: براساس قرارداد منعقد شده سهجانبه بین سازمان تحقیقات شیلات، بخش خصوصی و معاونت علمی و فنّاوری رئیس جمهور، در چهار سال آینده ۲۰۰ هزار قطعه بچه ماهی سوکلا به بخش خصوصی تحویل میشود که زیرساختی برای تولید در سالهای آینده است.