به گزارش خبرنگار مانا، علی عسکری در گفتگوی رسانهای با تاکید بر آمادگی برای صادرات فرآوردههای نفتی از بندر خرمشهر افزود: پس از راهاندازی اسکله صادرات فرآوردههای نفتی، برای نخستین بار روغن موتور نیز از طریق بندر خرمشهر به یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شد.
وی اظهار داشت: با توجه به موقعیت استراتژیک بندر خرمشهر و نزدیکی به بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس و با هدف کاهش هزینههای حمل و توسعه صادرات برای نخستین بار در منطقه، یک شرکت تولید کننده روغن موتور، موفق به ارسال محصولات صادراتی خود از بندر خرمشهر شد.
عسکری گفت: ارسال فراوردههای نفتی از بندر خرمشهر علاوه بر مقرون به صرفه بودن، منجر به رشد اقتصادی، توسعه پایدار و ایجاد اشتغال در خرمشهر خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بندرگاه خرمشهر به ۱۱ میلیون تُن رسیده است افزود: زمینه خوب و مناسبی در بندر خرمشهر وجود دارد و ما نیز با ارائه تسهیلات و مشوقهای لازم و تعامل مورد نیاز، آماده استقبال از صاحبان کالا و سرمایهگذاران برای توسعه صادرات هستیم.
بندر خرمشهر با ۲۰ پست اسکله و ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهره مندی از سیستم حملونقل چندوجهی و اتصال به کریدور بندر امام خمینی و سومین بندر آزاد کشور در حوزه خلیج فارس جزو بنادر متوسط کشور محسوب میشود. همه تأسیسات بندری خرمشهر در جریان تهاجم نظامی رژیم بعثی عراق به جمهوری اسلامی ایران نابود شد. بازسازی این بندر در سال ۱۳۶۷ و پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد شروع شد و در سال ۱۳۶۸ آماده عملیات بندری شد.